Hogyan kaphatott migránskártyát a terrorista vezér, ha olyan szigorú az ellenőrzés?

Iszlám terrorista pere, szír férfi, F. Hassan
Budapest, 2019. március 24. A Terrorelhárítási Központ (TEK) különleges egysége szállítja a terrorizmus miatt március 22-én őrizetbe vett szír állampolgárt a Fővárosi Törvényszék Fő utcai épületéhez 2019. március 24-én. A férfi három éve az Iszlám Állam nemzetközi terrorszervezet tagja és 2016-ban kivégzésekben vett részt. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Halász János, a Fidesz parlamenti frakciószóvivője keddi sajtótájékoztatóján feltette a kérdést, hogy miként kaphatott migránskártyát a Magyarországon elfogott szír terroristavezér, Haszan F., ha olyan szigorú az ellenőrzés, ahogy a brüsszeli bizottság állítja? A szóvivő szerint további kérdések is megválaszolásra várnak a bizottság részéről, pl., hogy kik szervezik a kártyák kiosztását, és hogyan ellenőrzik a pénzfelhasználást?  
Vágólapra másolva!

Halász János szerint egyre több kérdés fogalmazódik meg a migránskártyákkal kapcsolatban, miután Brüsszel azt már elismerte, hogy Haszan F. is hozzájutott ahhoz.

- fogalmazta meg az általa legfontosabbnak ítélt kérdést a szóvivő.

Halázs szerint tisztázni kell azt is, hogy mennyi ideig volt Haszan F.-nél a kártya, és összesen mennyi pénzt kapott azon keresztül. A frakciószóvivő arra is kíváncsi, hogy kik bonyolítják a programot, milyen szervezeteket vonnak be abba, és így hogyan tudják ellenőrizni a pénzfelhasználást?

A Terrorelhárítási Központ (TEK) különleges egysége szállítja a terrorizmus miatt március 22-én őrizetbe vett Haszan F. szír állampolgárt a Fővárosi Törvényszék Fő utcai épületéhez 2019. március 24-én Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Halász János szerint a brüsszeli bizottság eddigi nyilatkozatai egyáltalán nem megnyugtatóak, sőt egyre inkább úgy tűnik:

a migránskártyák komoly biztonsági kérdéseket vetnek fel, azok alkalmasak a migráció és a terrorizmus finanszírozására is.