Rokonaival együtt támadt a kalauzra egy hajdúhadházi férfi

Vágólapra másolva!
Július 24-én este egy férfi kiskorú rokonaival együtt felszállt Hajdúhadházon a Debrecen felé közlekedő személyvonatra. Egyikük sem rendelkezett érvényes menetjeggyel, és az irataikat sem voltak hajlandóak elővenni, ehelyett fenyegették és bántották a kalauzt - írja az Ügyészség oldala. 
Vágólapra másolva!

Amikor a jegyellenőr ellenőrizni akarta a jegyüket, a férfi közölte vele, hogy zárva volt a pénztár, ezért nála szeretnének jegyet váltani. Mivel kedvezményes jegyet kértek, a kalauz azt kérte tőlük, mutassák meg az ehhez szükséges iratokat.

Eközben a vonat befutott az egyik megállóba, ahol a kalauznak le kellett szállnia, majd amikor újra elindult, visszament, és a férfihoz fordult, hogy megvehesse a vonatjegyét. A férfi ekkor már azt mondta, hogy mivel a kalauz félbeszakította az intézkedést, így nem kötelező megvásárolniuk a jegyeket. A szóváltás hangos vitává fajult.

A férfi unokatestvérével és fiával együtt káromkodni kezdett, és agresszívan megfenyegette a kalauzt.

Az ellenőr rendőrt hívott, aki a következő megállóban leszállította a férfit a rokonaival együtt. Később viszont visszaültek a vonatra, de továbbra sem váltottak jegyet, ehelyett tovább fenyegették, ócsárolták a kalauzt.

Még aznap este fél 10-kor a férfi és rokonai a debreceni vasútállomáson várakoztak, majd felszálltak a hajdúhadházi személyvonatra, ahol ismét szembetalálkoztak a megfenyegetett kalauzzal. Megint kedvezményes jegyet kértek tőle, de az iratokat most sem voltak hajlandóak felmutatni. A férfi kiskorú

fia időközben odament a kalauzhoz, leköpte és szidni kezdte, aztán megpróbálta fejbevágni,

de az egyik velük utazó rokon megakadályozta ebben.

A rendőrök elfogták, kihallgatták a három támadót. A férfi számára az ügyészség fegyházbüntetést és a közügyektől való eltiltást javasolja, két kiskorú társának pedig javítóintézeti nevelést.