Vágólapra másolva!
Az utóbbi hónapokban többször is meggyűlt a bajuk az ellenzéki képviselőknek és szimpatizánsaiknak a magyar helyesírással, tegnap épp Bangóné Borbély Ildikónak sikerült tanúbizonyságot tennie, immáron másodjára hiányos nyelvtani tudásáról. Ám egy nap sem telt el, és Szél Bernadett is súlyos hibát követett el, amit a Facebookon posztolt is.
Vágólapra másolva!

Már meg sem lepődünk, hogy az ellenzéki politikusok, amint klaviatúrát vagy kifinomult stílusuknak megfelelően festékszórót ragadnak, egyből hibáznak. Ma éppen Szél Bernadett bizonyította, hogy nem tartozott a kedvenc órái közé a nyelvtan annak idején. Szél egy videót tett közzé közösségi oldalán, ahol Fülöp Attilát, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkárát szerette volna kellemetlen helyzetbe hozni kérdéseivel, ám a volt LMP-s puskája fordítva sült el. Az államtitkárral folytatott párbeszédét ugyanis feliratozták, nehogy valaki ne értse, miről volt szó, és ekkor csúszott be egy nagyon fájó helyesírási hiba, azt írták:

Szél Bernadett sem tud helyesen írni Forrás: Facebook

Nem ez az első eset

Szél mondata talán Karácsony Gergely korábbi posztján is túltesz, aki korábban a Facebookon azt írta:

A baloldal főpolgármester-jelöltjén egy nehéz szó, a „dolgozószobája" fogott ki. Tegnap pedig épp Bangóné Borbély Ildikó szeretett volna megint egy „k..va erős képet" készíteni, és festékszóróval az aszfaltra írta, hogy

Majd szóltak neki a hibáról, és beszuszmákolta a hiányzó „k" betűt is. Bangóné esetében a helyesírási hiba azért is kellemetlen, mert számtalanszor a magyar oktatásért aggódik, lehet, hogy épp azért, mert annak idején neki nem sikerült elsajátítania a helyesírási fortélyokat.

Amikor pedig Kunhalmi Ágnessel dugták össze a fejüket, szintén nem sokra mentek. Akkor azt írták, hogy

Egy korábbi tüntetésen pedig az ellenzéki szimpatizánsok akarták egy molinóra fújni azt a szót, hogy sztrájk, de azt sikerült helyette írniuk, hogy szrtájk. A helyesírási kvízjátékba a Jobbik is beszállt, ők a jelentkezésit írták „jelnetkezési"-nek.