Hogy hízelegjen a Jobbiknak, antiszemita hangvételű cikkben támadja a balliberális újság a zsidó vallási vezetőt

Talmud-fordítás Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség EMIH Köves Slomó Talmud-fordítás ünnepélyes bemutató
Talmud-fordítás ünnepélyes bemutató
Vágólapra másolva!
A hvg munkatársa gunyorosan „mélyen tiszteltezi” és „csodarabbizza” az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetőjét a hetilap ma megjelent lapszámában. A balliberális médiumban erősen visszaköszön a '30-as, '40-es-évek szellemisége. A Gyurcsány-közeli kisprovokátor célja jól láthatóan nem más, mint megtámogatni a Gyurcsány-Jobbik összeborulást. Ezért mindent hajlandó feláldozni, ami a balliberálisoknak fontos volt a rendszerváltást követően. Döbbenet, csend és izzadságszag.
Vágólapra másolva!

„Nem jellemző ugyan, de elképzelhető olyan tompa agyú zsidó, aki nem látja át ezeket az összefüggéseket, és elégedetten bólint: hihető a sztori, nincs benne semmi bökkenő, négy láb rossz. Van hülye zsidó, és a közmondás szerint az nagyon hülye” – ezekkel a gondolatokkal zárta a „Ha egy zsidó hülye” című publicisztikáját a hvg főállású kisprovokátora, akit az háborított fel, hogy egy zsidó vallási vezető, nevezetesen Köves Slomó, arról mert beszélni a sajtóban, nincs az rendben, hogy a Jobbik egykori nácijai most megpróbálják előadni a demokratát. Szerinte ez olyan szinten vállalhatatlan, hogy írásában végig következetesen

gunyoros hangnemben értekezett az EMIH vezetőjéről, tipikusan a '30-as, '40-es évekre emlékeztető sztereotípiákat puffogtatva „csodarabbizta”, „mélyen tiszteltezte” őt.

Nemcsak Köves került haragjának kereszttüzébe, hanem a „tompa agyú” zsidók is. „Benjámin fiai, fussatok ki Jeruzsálemből; mert veszedelem fenyeget észak felől, és nagy romlás! Jeremiás próféta inti így a zsidóságot, midőn a babiloni hatalomátvételt megsejti” – írja szarkasztikusan „korunk Jeremiásáról”, Köves Slomóról, és az általa figyelmeztetett zsidóságról.

Köves Slomót (EMIH) egy tipikusan antiszemita írással támadta meg a hvg Fotó: Hirling Bálint - Origo

Talán ezután következett a gondolatmenet legerősebb része, amikor a náci Németország bűneit relativizálva, a zsidóságot ért traumát elviccelve a következőket vetette papírra: „Ma sem árt az éberség. Goebbels és Himmler is inkább nézett ki ártalmatlan közvéleménykutatónak, mint tömeggyilkosnak, bizony oda kell figyelnünk Karácsony Gergelyre is, aki napközis álcája ellenére még a nyakunkra hozhatja a gonoszt, mint Károlyi Mihály a zsidókommunistákat.” Innen csak egy ugrás volt a náci botrányokat sorra halmozó Jobbik mentegetése,

a hvg-s kisprovokátor teljes erőbedobással vette védelmébe a heil hitlerező feleségével a nyakában pózoló Sneider Tamást és pártját.

Azt ugyan fél sorban elismerte, hogy korábban „antiszemita-félnáci” alakulat volt a Jobbik, ami viszont ezután következik, az maga a történelem. Ugyanis a hvg hasábjain megjelent az információ, miszerint a baloldallal való összeborulás hajnalán a zsidó nő megverésével hencengő, karlendítő alakulattal minden rendben van. „A Jobbik néppártosodása nemcsak szavakból állt, hanem személycserékből is. A legvéresebb szájú nyilas keretlegények és -leányok elhagyták a pártot” – írta. Az egész írásról süt, hogy

a Gyurcsány-közeli kisprovokátor azért tett komoly gesztusokat a szélsőjobboldali párt felé, hogy megtámogassa a Gyurcsány-Jobbik összeborulást.

Ennek érdekében még arra is hajlandó volt, hogy Sneider Tamáséknak kedvezve, tipikusan antiszemita mondatokat eresszen meg.

A kisújságíró már idejekorán elkezdte az antiszemitákhoz való dörgölőzést

Korábban sem állt távol a hvg-től az antiszemita Jobbik mentegetése. A lap kisújságírója az országgyűlési kampány kezdetén interjút készített azzal a Vona Gáborral, aki korábban leszögezte, ha kiderülne róla, hogy zsidó, akkor lemondana a Jobbik elnöki tisztségéről. Olyan izzasztó kérdésekkel bombázta az antiszemita politikust, mint például „a Jobbik ismét belekerült a politikai viták sűrűjébe, ön szerint mi az oka?” Ha pedig úgy hozta a helyzet, akkor készségesen kisegítette az expártelnököt, olyan barátságos mondatokat elejtve, mint például, „a pártja jelen pillanatban nem tűnik annyira félelmetesnek”. Azóta ennél is közelebb kerültek egymáshoz: a kisújságíró elment a zsidó embereket és Izraelt rendszeresen támadó politikus feleségének könyvbemutatójára.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Léduska is szeret szerepelni, csak ez nem mindig párosul a sikerességgel. A Vona Gábor sajtósaként dolgozó írónő egy korábbi Facebook-bejegyzésében homofóbnak minősített egy kiváló, elismert tudósnőt, pusztán azért, mert heteroanamnézist tart. Azt hitte, hogy ez azt jelenti, hogy a szakpszichológus, pszichiáter asszony megmondja, melyik gyerekből lesz homoszexuális. A szó ugyanakkor egészen mást jelent.

A lap szellemiségét tökéletesen megmutatja, hogy itt „dolgozik” a szexuális zaklatási botrányokba belebukó Havas Henrik tanítványnője, aki az Operaházról hazudott egy álriportban.