Arannyal kapcsolatos bűncselekményekbe keveredett Staudt Gábor?

Staudt Gábor, Jobbik eredményváró
Vágólapra másolva!
Staudt Gábor közösségi oldalán jelentette be, nem folytatja a képviselőséget. Bár a politikus azt írta, nem a párton belüli feszültségek miatt mondott le, minden abba az irányba mutat, hogy az adócsalási ügyébe bukott bele. A zsidózó Szávay Istvánt követően egy másik jobbikos országgyűlési képviselő is furcsa körülmények között adta vissza a mandátumát.
Vágólapra másolva!

A jobbikos politikus ma délután arról tájékoztatta Facebook-követőit, hogy nem kívánja folytatni a parlamenti képviselőséget.

- írta teljességgel váratlanul Staudt, aki hozzátette, hogy nehéz szívvel hozta meg döntését, mert

a néppártosodás folyamatát mindig is támogatta.

Állítása szerint a döntésében nem játszottak szerepet a párton belüli feszültségek vagy belharcok. (Igaz, ezzel elismerte azt, amit a pártvezetés nem: komoly politikai feszültségek vannak a Jobbikon belül.)

Mi állhat a háttérben?

Csakhogy a magánéleti problémák mellett erősen bejön a képbe, hogy a lengyel ügyészség vizsgálódása után a magyar is el kezdett nyomozni Staudt milliárdos költségvetési és áfacsalási ügyében, ami fontos szerepet játszhatott a politikus döntésében. Komoly vádak fogalmazódtak meg vele szemben: a jobbikos politikus egy milliárdokat elcsaló, nemesfémmel foglalkozó bűnszervezet tagja lehetett, aminek az NNI egykori alezredese F. László volt az irányítója, aki korábban Staudt bizalmasa és tanácsadója volt. Hosszú távú politikai céljuk az illegálisan megszerzett vagyonnal az volt, hogy

például Staudt minimum belügyminiszter, az alezredes pedig legalább az államtitkára legyen.

Staudt társainak rendőri múltjából fakadóan számos, a lengyel hatóságok munkáját lassító „csapdát" építhettek be a rendszerükbe, melynek az lehetett célja, hogy akadályozzák, lassítsák az ügy sikeres felderítését, feldolgozását. Lengyelországot vélhetően azért szemelte ki a bűnszervezet, mert a magyar hatóságok látókörén kívül akartak tevékenykedni.

A vádak szerint kezdetben ezüsttel csaltak, később pedig külön erre a célra gyártatott arany ékszerekkel és platinával is.

Volner: négy további képviselő mehet el a Jobbikból, és három személyt le fog szedni a pártvezetés

Stuadt lemondása különösen érdekes Volner János, a Jobbik korábbi alelnökének nyilatkozata fényében. A párt egykori frakcióvezetőjeként a képviselőcsoport erőviszonyaira, politikai feszültségére rálátó politikus egy lapinterjúban azt állította, hogy

négy további képviselő mehet el a Jobbikból, de van további három személy, akiket a zsidózó Szávayhoz hasonlóan leszednek.

Volner hozzátette, hogy a párt felső köre is érintett lesz benne.