Bliccelt a vonaton egy kemecsei nő, aztán rátámadt a kalauzra

sín, vasút, vasúti sín, sínpár, illusztráció
Empty railway tracks are pictured at Saint-Lazare station in Paris on April 24, 2018, as French rail workers pursue a second day of strike over planned reforms to overhaul the national state-owned railway company SNCF. (Photo by BERTRAND GUAY / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy többszörösen büntetett előéletű kemecsei nő két unokatestvérével szállt fel a vonatra jegy nélkül. Amikor a kalauz a jegyüket kérte, a nő kötekedni kezdett. Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádolta meg. 
Vágólapra másolva!

Március végén utazott a család egy Záhony felé tartó vonaton Nyíregyháza-Sóstó irányából. A kalauz odament a három nőhöz, hogy a jegyüket kérje. Mivel a nők ilyet nem tudtak mutatni, a kalauz elmondta nekik, hogy vagy leszállnak a következő megállónál, vagy tőle is megvehetik a menetjegyet. A bliccelők közölték, hogy sem jegyet venni, sem leszállni nem akarnak - írja az Ügyészség.hu.

Ezek után a vádlott nő káromkodni kezdett a kalauzzal, majd a testével hátrafelé taszította.

Az ellenőr segítségére sietett egy másik kalauz és egy szolgálaton kívüli rendőr is. A nő a rendőr utasítására sem csillapodott le, ütésre emelt kézzel támadt a kalauzra, de végül nem sikerült megütnie.

A dulakodás közben az asszony a vonatról a peronra esett a következő állomáson, ahol a rendőrök elfogták.

Az ügyészség javasolta a bíróságnak, hogy börtönbüntetésre ítéljék a nőt, akit fiatal kora ellenére már korábban is hasonló bűncselekmény miatt kellett bíróság elé állítani. 2012-ben egy börtönőrre támadt rá, egy évvel később pedig megvert egy orvost az egyik kórházban. Többszörös visszaesőként akár 7 és fél évet is ülhet.