Fáklyás megemlékezést tartott a Fidelitas az üldözött keresztényekért

BÖRÖCZ László
Budapest, 2018. december 17. Böröcz László fideszes országgyűlési képviselő beszél a Fidelitas "Fáklyagyújtás az üldözött keresztényekért" elnevezésű megemlékezésén, az Egyetem téri Kisboldogasszony-templom falánál lévő hősi emlékműnél 2018. december 17-én. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Fáklyás megemlékezést tartott a Fidelitas az üldözött keresztények melletti kiállás kifejezésére Budapesten.
Vágólapra másolva!

Böröcz László, a Fidelitas elnöke, kormánypárt országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta,

Böröcz László fideszes országgyűlési képviselő beszél a Fidelitas „Fáklyagyújtás az üldözött keresztényekért" elnevezésű megemlékezésén, az Egyetem téri Kisboldogasszony-templom falánál lévő hősi emlékműnél 2018. december 17-én Forrás: MTI/Máthé Zoltán

- közölte.

Úgy fogalmazott, hogy ha a keresztény közösségeket elpusztítják, megszűnik az egyén számára garantált szabadság és mindaz, ami az életet tartalmassá és boldoggá teszi.

Juhász Hajnalka, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője tudatta:

Magyarország kiáll az üldözött keresztények mellett.

A Fidelitas megemlékezése Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Ezt mutatja a múlt héten elfogadott Hungary helps is, amely a humanitárius programoknak ad törvényi keretet - emelte ki.

Úgy vélekedett,

A magyar kormány ezért olyan segítséget próbál nyújtani, amely lehetővé teszi, hogy az üldözött keresztények a szülőföldjükön maradhassanak - tette hozzá.

Bagi Barna, a megemlékezés főszervezője azt mondta,

300 millió keresztényt üldöznek, és évente 90 ezer keresztényt gyilkolnak meg a hite miatt.

Úgy fogalmazott, hogy Európában egyesek úgy gondolják, a haladás záloga a kereszténység kiszorítása a közéletből, pedig a haladás és a szabadság záloga a hit.