Céltalan bolyongás, majd teljes kudarc a Soros-hálózat újabb tüntetésén

VADAI Ágnes
Budapest, 2018. december 14. Vadai Ágnes, a DK alelnöke beszédet mond az Országház előtti Kossuth Lajos téren tartott kormányellenes tüntetésen 2018. december 14-én. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
A Soros-hálózat szélsőbaloldali aktivistái, a Soros-egyetem genderaktivistái, a teljes balliberális fordulatot végrehajtott, pusztán antiszemitizmusát megtartott Jobbik, és az ellenzéki fake news média ma is nekifutott a kormánybuktatásnak, az eddiginél is gyengébb eredménnyel. Az este az erőszakos tüntetésekre lelkesen mozgósító bukott politikusok kínos szereplésével indult. A beszédeikre szinte senki nem volt kíváncsi. Aztán, amikor a tüntetők látták, hogy minden eddiginél kevesebben vannak, hosszas, teljesen céltalan vonulásba kezdtek, három hidat is érintve. Végül visszatértek a Kossuth térre, ahol azonnal a rendőrök dobálásába kezdtek. Petárdákat, fémpénzt, hanggránátokat dobtak a rendőrök közé, de nem tudtak oszlatást kiprovokálni. Ezután a tömeg szétszéledt, egy kisebb része a Sándor-palotához vonult. Ott ért véget a Soros-hálózat eddigieknél is kilátástalanabb próbálkozása. 
Vágólapra másolva!

A harmadik napi őrjöngés sikertelenségét az egyik fake news média szomorú mondata jellemezte, amikor a tüntetők visszatértek a nagyjából tíz kilométeres céltalan összevissza vonulgatásból:

Magyarul:

még az előző napoknál is sokkal kevesebben voltak a téren.

A Soros-hálózat újabb megmozdulása délután öt órakor kezdődött a Kossuth téren.

A baloldal és az antiszemita Jobbik degenerált násza jegyében, az összes ellenzéki párt valamelyik vezetője ott tolongott a téren. A felszólalók és az újságírók viszont többen voltak, mint a tüntetők, hiába vártak majdnem fél órát a kezdéssel.

Vadai Ágnes felszólalását leszámítva a beszédek halálosan unalmasak voltak, így azokkal nem is fárasztanám az olvasókat.

A gyurcsányista politikus egyetlen mondatával azonban lerántotta a leplet a DK-Jobbik koalícióról.

Azt mondta ugyanis, hogy:

Ennek a valóságtartalmában mi egy pillanatra sem kételkedünk, mivel a dolog nagyjából egy éve köztudott, de idáig - hivatalosan – sem balliberális, sem jobbikos politikusok nem ismerték el.

A beszédek végére összecsődített néhány száz ember kötelességtudóan és csalódottan nekilátott a vonulásnak. A Kossuth térről a Margit híd felé mentek, aztán irányt váltottak és a Nyugati pályaudvarnál kötöttek ki, majd az Oktogonon keresztül a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai volt székházához értek. Itt rövid időre kettészakadtak: egy részük a Bródy Sándor utcában maradt, míg mások a Kiskörút felé indultak.

Többségük nemsokára visszament a Magyar Rádió volt székházához, ahol

a többi szélsőséges aktivistával együtt ocsmány, gyalázkodó rigmusokat kezdtek el skandálni.

Az este egyik legszánalmasabb pillanata következett: a tüntetők 10 percig kurjongattak a Bródy Sándor utcában, annál az épületnél, ahonnan a Magyar Rádió évekkel ezelőtt kiköltözött. Voltak, akik azt sajnálták, hogy ennyiben maradt a dolog.

Vajon mit akartak a gyakorlatilag üres épületnél?

Közben a baloldali ATV tudósítója megkérdezte a sorosistákat, hogy merre tartanak, de azoknak fogalmuk sem volt róla.

Ezen a képen látszik, milyen kevesen voltak: a tüntetők eleje még a Szabadság-híd közepén sincs, de már a vége is a hídon. A háttérben látszanak az autók fényei Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Később a demonstrálók a Szabadság hídhoz mentek, majd átsétáltak Budára, onnan pedig az Erzsébet hídon keresztül vissza Pestre, és végül a kiindulóponthoz, a Kossuth térre értek.

Néhány százan lehettek, kevesebben mint az előző napokban.

Itt azonnal a rendőrök provokálásába kezdtek, lökdösték őket, 20 centiről üvöltöttek az arcukba iszonyú ostoba szövegeket. Aztán, hogy nem jött a várva várt könnygáz, dobálni kezdtek.

Füstgránátokat, majd fémpénzeket dobtak a rendőrök közé.

A rendőrség hangszórón keresztül azonnal figyelmeztette a rendbontókat.

Közölték, hogy a tüntetés már nem békés, és kérték azokat, akik magukat békés tüntetőknek tartják, hogy álljanak messzebb a randalírozóktól. Persze, szinte senki nem ment el, hiszen a cél éppen az összecsapás volt. Arra is figyelmeztettek, hogy törvényellenes a sorfal lökdösése, a rendőrök dobálása, az arcok eltakarása.

A tömegben EU-s és vörös lobogók lengtek a balliberális pártok, illetve a Jobbik zászlói mellett.

Az elmúlt időszakhoz képest az a különbség, hogy most több jobbikos zászló is volt,

kiemelve így a balliberális tábor és a Jobbik megbonthatatlan, nemzetellenes koalícióját.

A viccpárt, a Momentum néhány lobogója is látható volt.

Mindenesetre vicces volt emlékezni arra, hogy Sneider Tamás több ezer vidéki jobbikost ígért a pénteki tüntetésre, de összesen lehettek néhány tucatnyian az antiszemita párt hívei.

Természetesen megjelent egy tiltott önkényuralmi jelkép, a vörös csillag.

Az agresszív tüntetők majdnem két órán keresztül provokálták, dobálták a rendőröket, hol petárdákkal, hol fémpénzzel. A fake news média megpróbálta elhitetni olvasóival, hogy alig hallatszik a rendőri figyelmeztetés, ezt azonban a Soros-brigádok cáfolták meg azonnal, amikor skandálva visszhangozták a felszólítás egy-egy sorát.

Végül fél 12 után nem sokkal, látva a rendőrök nyugalmát és profizmusát, nagyrészük csalódottan elhagyta a teret.

A rendőrök az agresszíven viselkedő tömegből három férfit állítottak elő.

A férfiakat – akik közül egyikük az arcát maszkkal eltakarta – kiemelték a csoportosulásból, és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították.

Néhány tucat tüntető a Várba, a Sándor-palotához ment, aztán, amikor látták, hogy a többség nem jön utánuk, szétszéledtek.

Hadházy bevallotta, hogy az ellenzék törvénytelenül cselekszik

Pécsen a volt LMP-s politikus, Hadházy Ákos és az antiszemita, cigányellenes és homofób momentumos Nemes Balázs vezetésével tartottak kisebb megmozdulást.

Az Origo birtokába került hangfelvételek alapján, Nemes beszédében kijelentette, hogy

nincs más eszközük, csak az erőszak.

Hadházy pedig elismerte: az ellenzék törvénytelenségeket csinál, és tudatta, hogy a jövőben is törvénytelenül fognak eljárni.

A balliberális politikusok által felhergelt rendbontók ezt követően tojással dobálták meg a Dunántúli Napló szerkesztőségét.