Kormányablakot adtak át a székesfehérvári vasútállomáson

székesfehérvár, máv, vasútállomás, kormányablak
Vágólapra másolva!
Átadták Fejér megye 14. kormányablakát a székesfehérvári vasútállomáson. 
Vágólapra másolva!

Dr. Bíró Attila, a Miniszterelnökség hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkára, dr. Simon László kormánymegbízott, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője, Törő Gábor Fejér megye 2. számú egyéni választókerület országgyűlési képviselője, dr. Cser Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója ma a székesfehérvári vasútállomáson ünnepélyes keretek között átadta Fejér megye 14. kormányablakát.

Forrás: Ildiko Fulop

A vasútállomás felvételi épületének emeletén, 152 négyzetméteren 6 ügyfélpult és 1 fotófülke várja az embereket.

Az Állomásfejlesztési és Integrált ügyfélszolgálat fejlesztési program (kormányablakok) megnevezésű projekt célja állomások rendszerterv szerinti fejlesztése, amelynek keretében a MÁV kialakítja a kormányablakok hálózatát.

A kivitelezési költség Székesfehérvár esetében 68,6 millió forint volt; a kormányablak európai uniós forrás bevonásával valósult meg.

Forrás: Origo

A székesfehérvári Nyugat-Magyarország legkorszerűbb állomása,

amely a közelmúltban 32 milliárd forintból újult meg; a térségben ez az állomás bonyolítja le a legnagyobb forgalmat. A legforgalmasabb időszakokban akár 260 vonat is használja, naponta átlagosan közel 9000 utas fordul meg itt.

A vasúttal munkába ingázók száma folyamatosan növekszik: míg 2015-ben 7, 2016-ban 7,2, tavaly azonban már 8 millióan vették igénybe a vasutat a székesfehérvári elővárosi fővonalon. Idén pedig – az első tíz hónap adatai szerint – 7,9 millióan vásároltak menetjegyet, ami a tavalyi év hasonló időszakához képest 18 százalékos bővülést jelent.

A székesfehérvári a 10. olyan MÁV-állomás, ahol az utazók igénybe vehetik a kormányablakok szolgáltatásait,

s a tervek szerint ez a szám a jövőben 13-ra fog emelkedni. Az új kormányablak kiépítésével az volt a döntéshozó szándéka, hogy a megyeszékhelyen és vonzáskörzetében élők, itt munkát vállalók gyorsabban és lehetőség szerint igényeikhez jobban igazodó ügyfélfogadási időben intézhessék ügyeiket.

Az akadálymentesített kormányablak megnyitásával ugyanakkor enyhülni fog a belvárosi kormányablakok leterheltsége, ezáltal ott is gyorsulnak az ügyintézési folyamatok.