Újabb fordulat a bőnyi rendőrgyilkosság perében

Vágólapra másolva!
Újabb szakvélemények elkészítését rendelte el a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében a bíróság. Pszichológust és pszichiátert is kirendeltek. Az ügy vádlottja a 78 éves Győrkös István, aki a hungarista Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szervezet alapítója.
Vágólapra másolva!

Győrkös István szerint az ellene felhozott vád - az ő fegyveréből származó golyó ölte meg a rendőrt, aki a férfi bőnyi otthonában házkutatást tartott - egyedül az igazságügyi fegyverszakértő szakvéleményén alapul, az pedig szerinte "alaptalan állításokat tartalmaz, elfogult és koholt bizonyítékokat hozott fel ellene, amelyeket más szakértői szakvélemények cáfoltak".

A férfi a tárgyaláson azt kérte a bíróságtól, hogy az indítson büntetőeljárást a hivatalosan felkért igazságügyi fegyverszakértő ellen.

A bíróság ma tanúként hallgatta meg a Terrorelhárítási Központ munkatársát, akit a bőnyi ház nappalija kazettás üvegajtajának kitöréséről kérdeztek. Ezen az ajtón ugyanis eredetileg több lövésnyom volt látható, kitörése pedig nehezíti a szakértői bizonyítást.


A tanú azt mondta: