Az összefogásnak hála Újpest mára egy fejlődő és gyarapodó kerületté vált

Wintermantel Zsolt
Vágólapra másolva!
„Mi, újpestiek hiszünk az összefogásban, és abban, hogy képesek vagyunk saját sorsunkat érintő döntéseket kezünkbe véve, egy jobb, egy fejlődő és gyarapodó Újpestért cselekedni" – hívta fel rá a figyelmet közösségi oldalán a kerület kormánypárti polgármestere, Wintermantel Zsolt.
Vágólapra másolva!

– tudatta a városvezető.

Az összefogás legfőbb ereje az, hogy fölötte áll ideológiáknak, napi politikának, az elmúlt tíz év során az újpestiek pártszimpátiától függetlenül vettek részt ebben, támogatták közös céljaikat, kezdeményezéseiket.

Tíz éve első közös célként az újpesti szakrendelő megmentésének érdekében fogtak össze, és ezt az ügyet végül sikerre vitték.

Azóta többször újították meg együttműködésüket Újpestért.

Volt, amikor aláírást gyűjtöttek, máskor népszavazáson való részvételre buzdították egymást, és volt, amikor arra, hogy az Újpesti Párbeszéd keretében minél többen nyilvánítsanak véleményt és alakítsák közösen a jövőjüket.

– írja Wintermantel.

Az Együtt Újpestért Összefogás szellemében jelentős sikereket értek el közösen.

Csak a három legjelentősebbet említette meg a városvezető: Sikerült minden korábbinál egységesebb városvezetést, önkormányzati csapatot kialakítaniuk.

Sikerült saját kezelésbe venniük és saját forrásból tetőtől talpig felújítaniuk a szakrendelőt, sikerült önerőből saját uszodát építeniük, sikerült 46 év után új piacot, az ország egyik legmodernebb vásárcsarnokát megépíteniük.

Idén az Új vásárcsarnok és legfelső szintjén az UP – Újpesti Rendezvénytér átadásával egy fontos korszakhatárhoz ért a kerület fejlesztésében.

Most újabb nagy célok, feladatok, kihívások állnak előttük, egy újabb korszak, amelyet

Újpest meg akar nyerni.

– közölte a polgármester.

Az Együtt Újpestért Összefogás ezután sem hivatalos szervezet kíván lenni, hanem szabad és nyitott közössége azoknak, akik készek együtt cselekedni közös célokért. Mindenkit várnak, aki szeret Újpesten élni és tenni akar a kerületért.

A következő hetekben

Újpest sikere az újpestiek összefogásán múlik.

Dolgozzunk tovább egy csapatban! Együtt Újpestért! Hajrá Újpest Egyesület

– zárja bejegyzését Wintermantel Zsolt városvezető.