Újabb nyomozás indulhat Botka házi beszállítóinál

szeged, a szeviép iroda- és székházának avatója fotó: segesvári csaba
Vágólapra másolva!
Kedden dönthet a Csongrád Megyei Főügyészség arról a feljelentésről, amely arról szól, hogy az első fokon lezárult Szeviép-perben – a szegedi szocialista vezetés politikai befolyására – miért nem vizsgálták a mélyebb összefüggéseket. Szabó Bálint bűnszervezetben elkövetett csődbűntett, pénzmosás, tiltott pártfinanszírozás, hivatali visszaélés, vesztegetés és más bűncselekmények gyanújával tett feljelentést.
Vágólapra másolva!

Kedden dönt a Csongrád Megyei Főügyészség arról a feljelentésről, amelyet Szabó Bálint, a Szeviép-károsultak egy részét képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője tett a közelmúltban Szeviép-ügyben – erről tájékoztatta a Magyar Időket Szanka Ferenc, a vádhatóság szóvivője.

Ismert, Szabó november végén azért fordult a Legfőbb Ügyészséghez, mert szerinte az első fokon lezárult Szeviép-perben – politikai befolyásra – nem vizsgálták a mélyebb összefüggéseket.

Szabó bűnszervezetben elkövetett csődbűntett, pénzmosás, tiltott pártfinanszírozás, hivatali visszaélés, vesztegetés és más bűncselekmények gyanújával tett feljelentést.

Botka László és a Szeviép mélyebb kapcsolatára is fény derülhet Forrás: Segesvári Csaba

A Legfőbb Ügyészség korrupciós és szervezett bűnözés elleni ügyek főosztálya a Központi Nyomozó Főügyészséghez (KNYF) továbbította a feljelentést, amely eljuttatta a Csongrád Megyei Főügyészséghez elbírálásra Szabó beadványát. Utóbbi kedden elrendelheti a nyomozást, elutasíthatja a feljelentést vagy feljelentéskiegészítés keretében vizsgálhatja a Szabó Bálint által leírtakat.

Közben a KNYF arról tájékoztatta Szabó Bálintot, hogy a szegedi parkolási botrány kapcsán még 2017-ben tett feljelentése alapján a szegedi regionális osztály folytat nyomozást.

Szabó azért tett feljelentést, mert azt tapasztalta: a szegedi rendőrkapitányság több helyi gazdasági bűncselekménnyel kapcsolatban blokkolja a nyomozást.

A KNYF közölte: a nyomozás vezető beosztású hivatalos személy által a kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés miatt van folyamatban.

Botka menekülőre fogta

Mint arról korábban beszámoltunk, elmenekült az Echo TV kamerái elől Botka László. Az Informátor című műsor stábja Szegedre látogatott, ahol az önkormányzat és a Szeviép kapcsolatáról szerették volna kérdezni a polgármestert,

a Szeviép ugyanis jócskán ki volt tömve Szegedről származó közbeszerzésekkel. A cég vezetői közel 11 milliárd forint kárt okoztak, és 400 kis- és középvállalkozást tettek tönkre azzal, hogy nem fizették ki őket.

November végén mindhárom cégvezetőt első fokon börtönre ítélték. Szóval bőven lett volna miről beszélnie a polgármesternek, de helyette inkább beszaladt a kapun.