Plüssmackó kerül minden mentőautóba

Vágólapra másolva!
Évente több tízezer gyereket szállítanak a mentők, az ő kedvükért mostantól plüssmackó lesz minden mentőautóban - jelentették be a kezdeményezők, az Országos Mentőszolgálat és Magyar Református Szeretetszolgálat.
Vágólapra másolva!
Az első 2000 Nínó maci kiosztása már országszerte folyamatban van Forrás: Origo

A mentők évente több mint 40 ezer gyermeknek nyújtanak segítséget, sokszor tapasztalják, hogy a gyermek számára a váratlan, számos esetben sokkoló helyzet komoly és nehezen feldolgozható lelki feszültséget, ijedtséget, félelmet szül - hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat, valamint a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ képviselőinek részvételével.

Az ilyen esetekben

jótékony hatású lehet egy apró, gyermeki szemmel ismerős plüssfigura közelsége, érintése.

Korábban is volt arra civil kezdeményezés, hogy játékok kerüljenek a mentőautókba, de ezek sokfélék voltak, valamiféle "egységesítésre" volt szükség.

A Nínó macik Forrás: Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ

Nínó maci

A Magyar Református Szeretetszolgálat és az Országos Mentőszolgálat együttműködése alapján mostantól

egységes plüssmacik kerülnek minden mentőautóba.

A macikat, melyek a „Nínó" nevet kapták, megváltozott munkaképességű emberek készítik, a Szeretetszolgálat pedig ingyen adja át őket a mentőknek.

A mentők cicája is segített az ellátásban

Az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalára felkerült egy videó, melyen egy édesanya arról mesél, őt és családját Mikuláskor érte közlekedési baleset. Kilenc hónapos gyermeke megnyugtatására a csillaghegyi mentősök még a mentőállomás cicáját is bevetették.

Természetesen innen sem hiányozhatott a plüssmackó.