Gyurcsány néhány tüntetője áttörte a rendőrsorfalat a Kossuth téren

Budapest, 2018. december 8. A Magyar Szakszervezeti Szövetség demonstrációján tüntetők a rendőrsorfalat áttörve bejutottak a Kossuth térre 2018. december 8-án. A tiltakozást az évi ötven nap túlmunka ellen, a tudományos kutatási szabadságáért és a tanszabadságért tartották. A demonstrációhoz számos szakszervezet és szakszervezeti szövetség csatlakozott. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Néhány tüntető a munka törvénykönyve tervezett módosításának visszavonását követelte Budapesten. A Kossuth téren a Gyurcsány Ferenchez köthető szakszervezetek agresszív kis csoportja áttört a rendőrök sorfalán.
Vágólapra másolva!

A szakszervezetek a munkakörülmények javítását, ezért a munka törvénykönyve tervezett módosításának azonnali visszavonását követelik – mondta Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) elnöke a törvénymódosítás elleni demonstráción.

A tüntetők a rendőrsorfalat áttörve bejutottak a Kossuth térre Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Gyurcsány Ferenchez köthető MaSzSz által szervezett tiltakozó akción a tüntetők a rendőrsorfalat áttörve bejutottak a Kossuth térre, ahol kormányellenes jelszavakat skandáltak.