Vágólapra másolva!
Saját bevallása szerint S. Attila azt hitte, hogy halálra gázolta a 22 éves győri pincérlányt 2003-ban, ezért Tompa Eszter testét betette a csomagtartóba. Amikor a fiatal magához tért, a férfi megverte, és megfojtotta, mert attól félt, hogy a lány feljelenti, és elveszik a jogosítványát. 14 éven át minden nap attól rettegett, hogy a rendőrök csengetnek az ajtaján. Csengettek is, de egy lopási ügy miatt. S. Attila végül nem bírta tovább magában tartani a gyilkosságot, és mindent elmondott. A férfit a Győri Ítélőtábla életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte. A 22 éves győri pincérlányt 2003 szeptemberében találták holtan a Mosoni-Duna partján, és 13 éven át nem sikerült kideríteni, hogy ki és miért ölte meg.
Vágólapra másolva!

A gyilkosság idején 23 éves férfi teherautó-sofőr volt, gázolajlopással egészítette ki a fizetést. Zsákmányát rendre elrejtette az erdőben, amiért később visszament. Jól ismerte Sashegypusztát, Győr elhagyatott tanyavilágát. 2003. szeptember 22-én is éppen a lopott gázolajért akart visszatérni autóval. Vezetés közben a telefonját nézte, nem vette észre az úton bicikliző lányt.

Elgázolta Tompa Esztert, aki a biciklijével együtt felborult, az étele kiborult, papucsa pedig leesett a lábáról.

A férfi megállt és kiszállt, hogy megnézze a fiatal lányt. Azt hitte, meghalt. Pánikba esett. Rettegni kezdett attól, hogy börtönbe kerül, és nem tudja felnevelni a gyerekét. A lányt betette a csomagtartóba és továbbment Sashegypuszta felé. Egy darabig csak kocsikázott, majd egyszer csak kaparászást hallott a csomagtartóból. Megállt a földúton és felnyitotta a csomagtartót: a lány magához tért.

Kivette a kézzel-lábbal védekező lányt, métereken át vonszolta, majd fél órán keresztül ütötte-verte. Végül egy bálamadzaggal megfojtotta.

A holttestet ott hagyta a helyszínen, majd elment a gyerekéért az óvodába. Sötétedés után visszatért, és a Mosoni-Duna árterére cipelte a holttestet. Ezután az autóját egy elhagyatott helyen hagyta, ismerősének pedig azt hazudta, hogy ellopták, és arra kérte, tegyenek együtt feljelentést. Később kivitte az autót Szlovákiába, egy illegális bontóba.

Tompa Eszter holttestét másnap találták meg. Kerestek egy autót, kétmilliós nyomravezetői díjat tűztek ki, fantomkép is készült, de a gyilkost nem sikerült elfogni. Egészen 14 éven át.

Lopástól a gyilkosságig

S. Attila először 2010-ben került a rendőrség látókörébe, lopás miatt. Akkor azonban még nem akarta feladni magát. Élte a családos életet Gönyűn, és továbbra is sofőrként dolgozott. Közben összesen háromszor állt bíróság elé kisebb bűncselekmények miatt. Legutoljára 2017-ben, amikor a rendőrök fogták el az otthonában.

A gyilkos akkor már nem bírt együtt élni a bűntudatával, és mindent bevallott.

A férfi pere idén februárban kezdődött.

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkossággal vádolták meg.

Mivel minősített gyilkosságról van szó, az ő esetében nincs elévülés. S. Attila visszavonta korábbi, a nyomozati szakaszban tett vallomását: a gyilkosságot ugyan beismerte, de szerinte nem aljas indokból, különös kegyetlenséggel tette. Elmondta, hogy nem volt biztos abban, hogy tényleg ő ütötte volna el a lányt, és nem Tompa Eszter rántotta el a bicikli kormányát. Úgy látta, hogy a lány belehalt a sérüléseibe. A vallomásában azt is hozzátette, hogy

maga sem tudja, miért fojtotta meg a lányt, amikor már látta, hogy nem halt meg.

A tizennégy évvel ezelőtt elkövetett gyilkossággal gyanúsított S. Attila a Győri Járásbíróság folyosóján 2017. január 13-án Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A Győri Törvényszék első fokon életfogytiglani fegyházbüntetést szabott ki a gyilkosra, idén júniusban. Ez azt jelenti, hogy a kiszabható legsúlyosabb büntetést kapta a most 37 éves férfi. A döntést a Győri Ítélőtábla helyben hagyta december 4-én.

Forrás: Kisalföld.hu/H. Baranyai Edina

S. Attila ügyvédje, Deák Andrea a tárgyalás végén azt mondta a Kisalföldnek, a védelem továbbra is szükségnek látja elmeszakértő meghallgatását. Ugyanis szeretnék kérdésekkel tisztázni: miből vont le pontos következtetést S. Attila akkori állapotára nézve 14 év után? Ha a bíróság helyt ad ennek, megszületik a jogerős ítélet.

A főügyész az életfogytiglant kimondó határozat helyben hagyására tett indítványt, az ügyvéd pedig enyhítést és a minősítés megváltoztatását kérte.

S. Attila Forrás: Kisalföld.hu/H. Baranyai Edina

Az elsőfokú ítélet szerint S. Attila feltételes szabadságra bocsátásának lehetősége legkorábban 30 év múlva vizsgálható meg.