Megerőszakoltak egy nőt Budapest belvárosában

nemi erőszak
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Két nőre is rátámadt egy férfi, aki a Blaha Lujza tér közelében meg is erőszakolta az egyik áldozatát.
Vágólapra másolva!

Sétáló nőkre vadászott november 14-én szerdán este a Vas utcában egy férfi. Az első kiszemelt áldozata megmenekült, mert segítettek neki, egy másik nőt viszont megerőszakolt a támadó, akinek a helyiek szerint kés is volt a kezében. Az egyik utcában lakó azt mondta, éppen tévét nézett, amikor 22 óra és 23 óra között meghallotta a kiabálást.

„A fiatalok gyakran hangoskodnak, ezért először nem gondoltam, hogy baj történhetett.

De újra és újra hallottam a vérfagyasztó sikolyt,

így kinéztem az utcára, de nem láttam semmi szokatlant. Másnap a szomszédok mesélték, hogy mellettünk, a Gyulai Pál utcánál a járókelők mentettek meg egy nőt, akit meg akart erőszakolni egy 20 év körüli férfi. Biztos voltam benne, hogy ezt az esetet hallottam, de aztán az egyik szomszédasszonyom mesélte: rendőröket látott, akik a térfigyelő kamerákat keresték. A rendőrök azt mondták a lakóknak, hogy a Vas utcában még egy támadás történt, és ott ugyanennek a férfinak végül sikerült az erőszak,

ugyanis első zaklatása után átsétált a túlsó oldalra, ahol elkapott egy nőt, és megerőszakolta.

Azt mondják, késsel fenyegette meg, ezért tette azt, amit a férfi mondott neki” – mondta a nő a Ripostnak.

A VIII. kerületi rendőrkapitányság szexuális erőszak miatt indított eljárást egy fiatal férfi ellen, akit még aznap éjjel elfogtak, és kihallgattak gyanúsítottként. Pénteken bűnügyi felügyelet alá került a férfi, ami vagy lakhelyelhagyási tilalmat, vagy házi őrizetet jelent. A támadó tehát nincs rács mögött, szabadlábon védekezhet.