Nem vicc: Puzsér Róbert nyilvános vitára hívta a Momentum elnökét

Fekete-Győr András, Soproni Tamás
Soproni Tamás és Fekete-Győr András éppen azt bizonyítják, hogy országos cimborák
Vágólapra másolva!
Fokozódik a baloldal előválasztási harca: az önjelölt humorista közösségi oldalán jelezte, összecsapna „a szocialistákkal seftelő”, egyszázalékos minipárt vezetőjével.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, Puzsér Róbert meglehetősen kiakadt Fekete-Győr Andrásra, aki a napokban azt nyilatkozta az ATV-ben, hogy pártja nem támogatja a humorista indulását a főpolgármester-választáson. „Puzsér egy nagyon magával ragadó humorista, meg véleményvezér, akit nagyon sokan kedvelnek, de a Momentumon a túlnyomó többség az úgy látja, hogy nem lehet vele legyőzni Tarlós Istvánt” –fogalmazott a Momentum elnöke a balliberális televízióban. Hozzátette, hogy az a legfőbb probléma a humoristával, hogy személye nem megfelelőképpen integratív, így az ellenzéki pártok nem tudnának egységesen felsorakozni mögé. A nem hivatalos főpolgármester-jelölt nem igazán fogadta jól a pártelnök szavait, és Fekete-Győr nyilatkozata óta több alkalommal is élesen kritizálta őt és pártját, többek között azzal, hogy seftelnek a szocialistákkal.

Baloldali gigászok harca

Mai Facebook-bejegyzésével új szintre emelte a konfliktusukat. Hosszú írását egy az egyben a mostanában az aszfaltfújdogálásra összpontosító fiataloknak szentelte, nem igazán baráti stílusban. Puzsér szerint egyértelmű, hogy Momentum önkormányzati pozíciókról egyezkedik az MSZP-vel, hiszen

  • a párt elnöksége azóta sem tagadta és nem cáfolta, hogy ezek a tárgyalások valóban zajlanak, valamint nem perelték be, amiért valótlanságot állított róluk;
  • még ennél is egyértelműbb bizonyíték Puzsér szerint az összjátékra, hogy az MSZP budapesti elnöke három napja a Népszavában megerősítette a tárgyalások tényét.

Éppen emiatt a humorista kifogásolta, hogy

  • „a Momentum úgy seftel a posztkommunista pártelittel, hogy még nem mutatták be sem a programjukat, sem azt az egyedülállóan integratív személyiséget, akit a főpolgármesteri posztra jelölnek”;
  • Fekete-Győr András korábban megígérte, hogy teljes egészében leváltja az elmúlt harminc év politikai garnitúráját, ehhez képest a napokban tárgyalásokba bocsátkozott a szocialistákkal.

Puzsér nagylelkűen főpolgármester-jelölteket is ajánlott a Momentum vezetésének figyelmébe: George Clooney-t, valamint Fekete-Győr Andrást. Előbbit azért, mert szerinte kellően jóképű, nagyon nem megosztó jelölt, utóbbit pedig azért, mert „annyira integratív személyiség, hogy áprilisban majdnem kétharmaddal verte el a rendkívül megosztó Orbán Viktort”. A célzott tüskék ellenére a humorista rövidesen rátért a lényegre:

Nyilvános vitára hívta a Momentum Mozgalom elnökét, Fekete-Győr Andrást.

Puzsér nagylelkűen a Momentum elnökére bízta az időpont, a helyszín és a körülmények meghatározását. „Mindössze ahhoz ragaszkodom, hogy az esemény nyilvános legyen” – zárta gondolatait a „nem megfelelőképpen integratív” humorista.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, az előválasztás folyamatának részleteiben sem igazán értenek egyet a felek: Fekete-Győr támogatja az elképzelést, ugyanakkor csak az EP-választást követően, míg Puzsér kizárólag – a teljes körű – online verziót tudja elfogadni, nagy valószínűséggel időhúzásra játszik, hogy később ki tudjon hátrálni mögüle.