Jobbik-háború: Volner János durva kérdéseket tett fel Sneider Tamásnak

Volner János Toroczkai László Jobbik média
Vágólapra másolva!
"Tamás, nem ismersz véletlenül egy olyan jogász hölgyet, aki a Jobbiknál az elmúlt évek során négy különböző kifizetőhely részére mindösszesen közel 1 millió forint/hó megbízási díjat számlázott?" - tette fel a kérdést az egykori radikálisok korábbi alelnöke közösségi oldalán, miután tegnap este a Jobbik-közeli Gulyás Balázs az ATV-ben felolvasta a pártvezetésnek címzett magánlevelezésének tartalmát. Továbbra sem csillapodnak tehát a kedélyek Volner kilépése óta, nagyon eldurvult a helyzet a Jobbikban maradók és a távozók között. A legnagyobb kérdés az, hogy meddig mennek a felek. Egy biztos: sokat tudnak egymásról.
Vágólapra másolva!

Amióta Volner János kilépett a Jobbikból, valóságos össztűz alá került: a pártpropaganda sorozatban rukkol elő az újabbnál újabb, és a leplezőbbnél leleplezőbb lejárató anyagokkal, jobbikos politikusok nyilvánosan és óriási elánnal szidják a pártmédiában, közösségi oldalaikon, és ott, ahol csak lehetőségük van rá. Ez utóbbiban igazán nagymester „Szotyi" Szolnokról, aki Vona Gábor keresztfiaként tökélyre fejlesztette a volnerezést, egész gyűjteménye van az ilyen jellegű posztokból. Mindez arra enged következtetni, hogy

Volner János és a Jobbik között erősen megromlott a viszony.

Hogy nem a falnak beszélek, azt a Jobbik egykori alelnökének tegnap esti ATV-s szereplése is megmutatta. Ugyanis nem más történt, minthogy

újabb szintet ugrott lefele a felek viszonya, minden eddiginél jobban eldurvult a hangnem közöttük.

A balliberális ATV Egyenes Beszéd Kontrában című műsorában ugyanis olyan történt, amire nem igazán lehetett számítani.

Volnert egy a pártelnökségnek címzett levelével szembesítették az ATV-ben

Egy újságíró, nevezetesen a Jobbik-közeli Gulyás Balázs Volner – egyik Sneider Tamás pártelnöknek és Gyöngyösi Mártonnak címzett – magánlevelével szembesítette Volner Jánost. A Jobbik október 23-ai rendezvényén felszólaló, amúgy független megmondóember sajtóetikai kérdéseket felvetve FELOLVASTA a levél egyes részeit a politikusnak. E szerint május 14-én, az akkor még képviselő azt írta pártvezetőknek, hogy kérne a barátnőjének 420 ezres fizetést, magának egy Skoda Octavia típusú személygépkocsit, és jelezné, hogy egy budai irodában, ahol Chesterfield bőr ülőgarnitúra van, ott le tudna ülni külső helyszínen Fekete-Győr Andrással, Herényi Károllyal és Magyar Györggyel.

Volner elismerte, hogy írt ilyen levelet, de több dolgot is cáfolt belőle.

  • Elismerte, hogy találkozott Herényivel és Magyarral, de nem választási megállapodásról volt szó.
  • Tagadta, hogy Fekete-Győrrel találkozott volna a levélben foglaltak szerint.
  • Hozzátette, hogy barátnője éveken keresztül a Jobbik parlamenti frakciójának alkalmazásában állt, és ennek a munkakörnek a meghosszabbításáról szólt az írása.

Az exjobbikos politikus nem hagyta annyiban, és ma reggel közösségi oldalán görgette tovább a történetet kimért fenyegetéssel megfűszerezve.

Volner kérdéseket tett fel Sneider Tamásnak

"Nemrég az ATV-nek ugyanebben a műsorában Sneider Tamást, a Jobbik ideiglenes elnökét udvarias alákérdezéssel kényeztették 20 percen keresztül, kínosan ügyelve arra, nehogy bármilyen kellemetlen témával megzavarják a tévémeghívások elől látványosan menekülő politikust" - kezdte barátilag a felvezetést Volner, aki kifogásolta, hogy az újságírók magánlevelének felolvasásával igyekeztek kellemetlen meglepetést okozni neki. "Sikertelenül" - értékelte a Jobbik-közeli Gulyás akcióját a politikus. Majd lényegében megismételte, amit az ATV-ben védekezésképpen mondott:

  • Nem volt kellemetlen számára, hogy pártfeladatot végrehajtva leült Magyar Györggyel és Herényi Károllyal egy beszélgetésre.
  • Nem hozzák zavarba azzal sem, hogy egy jogász részére havonta nettó 230 ezer forintos munkabér kifizetését javasolta.
  • Nem szégyellte azt sem, hogy a korábban frakcióvezetőként használt, törvény szerint juttatott Skoda Octavia hasonló célokra történő használatát általános frakcióvezető-helyettesként és egyben a párt vezető politikusaként igényelte.

Miután Volner gondosan leírta, hogy mi miért nem kellmetlen neki, a következő két, kiemelkedően kedves kérdést tette fel a "süllyedő hajóról patkányként menekülő Sneider Tamásnak". Első kérdés:

Majd nagyvonalúan a módszereket is ismertette: "külön a frakciónak, külön a pártnak, külön a pártalapítványnak és külön a sajtóalapítványnak, hogy ne legyen feltűnő." Második kérdés:

Természetesen a menetrendet ezúttal is vázolta: "És most csak a frakcióból származó bevételről beszélek, a másik három kifizetőhely még nincs is benne."

Sneider Tamás egyelőre még nem válaszolt Volner kérdéseire. Nem ez volt az első csörtéjük, a lejáratását célzó szivárogtatás után most minden eddiginél keményebb üzengetésbe kezdett Volner János. A politikus jelezte, hogyha kell, ő is elő tud állni információkkal. Továbbra sem csillapodnak tehát a kedélyek a Jobbikból való kilépése óta, meglehetősen eldurvult a helyzet a maradók és a távozók között. A legnagyobb kérdés az, hogy meddig mennek a felek. Egy biztos: sokat tudnak egymásról.

A támogatók bizalmát viszont már biztos, hogy eljátszották. A Jobbikban zajló belharcok óta a felmérések szerint megfeleződött a párt tábora.