Orbán Viktor sietett a kilincset nem találó Juncker segítségére - videó

Vágólapra másolva!
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének Orbán Viktor magyar kormányfő segítségével sikerült kinyitnia az ajtót.
Vágólapra másolva!

Jean-Claude Juncker megint hangulatban volt az Európai Néppárt éppen az utódjelöltjéről döntő helsinki kongresszusán, amikor a VIP-társalgóban a tőle megszokott ruganyos léptekkel (nikotinéhségét csillapítandó) nekiindult megkeresni a kijáratot. A PestiSrácok.hu videójának tanúsága szerint végül Orbán Viktor miniszterelnök segítségével sikerült kinyitnia az ajtót.

Az isiászos, politikusokat végigpofozó, kokizó, papírkötegekkel legyintgető Jean-Claude Juncker testőrei kínosan ügyeltek arra, hogy megóvják szeretett elnöküket az újságírói kérdésektől. Junckert az Echo TV és a PestiSrácok.hu is szerette volna szóra bírni, de bár először igent mondott, végül nem válaszolt, majd egyetlen más felvetésre sem, miközben

a testőrei határozottan odébb tessékelték az Echo TV stábját.

Az elnöki gorillák azt sem nézték jó szemmel, hogy a PestiSrácok.hu fotókat készít a politikusról. Juncker mindössze egy gyors kézfogást ejtett meg lehetséges utódjával, a bajor Manfred Weberrel, majd eltűnt az újságírók szemei elől. „Rossz nyelvek szerint a VIP-kantin felé vette az irányt.”

A néppárt kétnapos kongresszusán megválasztják Juncker utódját, aki a néppárt csúcsjelöltje lesz a jövő évi európai parlamenti megmérettetésen.