A bukott kvízprofesszor nem adja fel: továbbra is elszántan támadja Puzsért

Puzsér Róbert Vágó István 
Puzsér Róbert nekiment Vágó Istvánnak: médiahazugságnak tartja a kvízmestert
Vágólapra másolva!
Vágó Istvánt semmivel nem lehet kizökkenteni, ha a celebekkel hadakozó, egypontos főpolgármester-jelöltről van szó. Az eltanácsolt tévés, török- és hódoltsági szakértő nem bírta ki: alig telt el pár nap, és szemünk láttára elevenedik meg az újabb Vágó-Puzsér-csörte, amibe még Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője is beleszólt. Szélsebesen száguld a balos, népszórakoztató roadshow!
Vágólapra másolva!

A napokban írtuk meg, hogy Vágó István ismét életjelet adott magáról, és közösségi oldalán akkorát belerúgott Puzsér Róbertbe, hogy azt olvasni is rossz volt. Az egykori tévés, és a celebekkel hadakozó, egypontos főpolgármester-jelölt kapcsolata korántsem volt felhőtlen, korábban többször is élesen támadták egymást. Puzsér a korábbi Hír TV-ben „agresszív, szektás nyuggernek, médiahazugságnak” nevezte Vágót, amit a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja természetesen nem hagyott szó nélkül.

Éveken keresztül jól elvoltak így a felek, csakhogy Puzsér október közepétől nem hivatalos főpolgármester-jelöltté varázsolta magát. Ez pedig érthető módon nem nyerte el Vágó István tetszését, aki azóta előszeretettel foglalkozik riválisával. „Nos, ezt két éve én is elsütöttem, de az akkor vicc volt” – reflektált viccelődve Facebook-oldalán Vágó arra, hogy a humorista-főpolgármester-jelölt a napokban feladott egy álláshirdetést különböző szakterületekre a kampányához. Úgy látszik, egy beszólás nem volt elég, mert rövid időn belül érkezett a következő.

– idézett a „Puzsér és a politikai idiotizmus hajnala” című cikkből Vágó, amit teljes egészében meg is osztott követőivel.

A rövid írás szerzője nincs igazán elragadtatva Puzsér Róberttől, a következő mondatok olvashatóak a véleménycikkben:

  • A hagyományos pártok és a politikai igazságra való törekvés halálával, amiből még le se vontuk a konzekvenciákat, az újabb kanyarban a politikai idiotizmust avatja a populizmus kihívójává egy Puzsér nevű ember.
  • Az úr és elempés abetterei persze joggal hiszik, hogy a populizmus iránti igénynél csak egy ütősebb, mélyebben beágyazott emberi tulajdonság van, az ostobaság, amely minden celebet éltet, és amely állítólag végtelen.
  • Sokat elmond egy pártról és jelöltről, hogy ezt hívja segítségül a politikai stratégiájában.

Puzsér a régi ellenzékkel szemben határozta meg magát, de elvárja a régi elit segítségét

Nem véletlen a bukott kvízmester bejegyzésének időzítése, hiszen annak közzétételét megelőzően nem sokkal jelent meg egy Puzsér-interjú a jobbikos pártmédia ékkövében, az Alfahírben. Ahogy beszámoltunk róla, az autósellenes humorista gyakorlatilag minden létező politikai szereplőbe beleszállt.

  • Kunhalmi Ágnesről (MSZP) kiderült, hogy ha kell, tájszólással beszél a külvárosi választókörzetében élő emberekhez.
  • Az MSZP-vel és DK-val kapcsolatban az lenne szerinte az üdvözítő, ha egy alulról jövő mozgalom elsöpörné őket.
  • Az LMP-ről kérdéseket tett fel: „Mi ez a mai LMP? ...Kik ők? Mik ők? Mit gondolnak ők? Gondolnak bármit is?”
  • A „demokratikus oldalról” meg azt nyilatkozta, hogy ők azok, akik soha nem lépnek vissza senki javára, mindörökké ők a baloldal, ők üvöltik négy égtáj felé, hogy összefogást. „Ha bárki elindul rajtuk kívül, az megosztja a baloldalt” – tette hozzá.

A vagdalkozás után azt kérte a szoclib networktől, hogy a jelöltjüknek vissza kell lépnie a javára, hogy legyen esély Tarlós leváltására.

Gréczy Zsolt: Puzsér Róbert a Fidesz jelöltje

A szoclib network viszont nagyon úgy néz ki, egyelőre nem hajlik a visszaléptetésre, hiszen a Vágó Istvánnál is magasabb pártbeosztásban tündöklő Gréczy Zsolt szóvivő tegnapi sajtótájékoztatóján határozottan nemet mondott Puzsérra. A politikus elárulta, hogy a Demokratikus Koalíció egy közös ellenzéki főpolgármester-jelöltben gondolkodik, akinek a személyéről később fognak megállapodni.

– értékelt Gréczy, komolytalannak nevezve annak lehetőségét, hogy az ellenzéki pártok beálljanak a humorista mögé.

Nincs mese, szélsebesen száguld a balos, népszórakoztató roadshow Vágó István, Puzsér Róbert, Gréczy Zsolt és Karácsony Gergely népszórakoztató politikusok főszereplésével!