A sorosista EP-képviselő, Meszerics Tamás kilép az LMP-ből

Vágólapra másolva!
Kilép az LMP-ből a párt egyetlen EP-képviselője, Meszerics Tamás. Mindezt azután közölte, hogy Demeter Márta lett az LMP társelnöke. Ez is arra enged következtetni, hogy kisebb káosz alakult ki az párt körül – írja a 888.hu.
Vágólapra másolva!

A cikk felidézi, hogy két éve kiderült,

Meszerics szerepel azon a listán, melyet a Soros György által alapított Open Society Foundations (Nyílt Társadalom Alapítványok) adott ki a „megbízható” képviselőkről.

Ez nem meglepő, hiszen 1995-ig a vadliberális SZDSZ tagja, majd a Soros-egyetem oktatója volt, 2009 és 2010 között lett LMP országos választmányának titkára, 2013 és 2014 között pedig annak tagja volt. 2014-től ül az Európai Parlamentben, a migránssimogató zöldeket „erősítve”.

Meszerics kilépéséről az első hírek vasárnap jelentek meg a sajtóban, melyet később Schmuck Erzsébet, a párt országgyűlési képviselője is megerősített.

Meszerics azt mondta: az LMP az elmúlt időszakban új stratégiai irányba állt, amit nem előztek meg jelentősebb politikai viták, ráadásul utolsó döntéseivel „komoly politikai kockázatot vállalt”. Ez olyan kockázat és olyan irány, amit

Az EP-képviselő döntése és annak időzítése egyértelműen összefüggésben van azzal, hogy szombaton a fake news gyáros képviselő, Demeter Márta lett az LMP társelnöke (Szél Bernadett helyett, aki korábban mondott le). Ezt a felvetést Meszerics nem kívánta kommentálni a sajtóban.