Bombát találtak a Déli pályaudvaron

Budapest, 2018. október 11. Robbanótestek, amelyeket a Déli pályaudvar területén találtak a felújítási munkálatok során 2018. október 11-én. A rendőrség kétszáz méteres sugarú körben kiürítette a lakásokat. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Több épületet ki kell üríteni egy robbanótest miatt a Déli pályaudvar környékén – olvasható a rendőrség honlapján.
Vágólapra másolva!

Felújítási munkálatok során robbanótestet találtak reggel Budapesten a Déli pályaudvar területén.

Tűzszerészek dolgoznak a Déli pályaudvarnál Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A hatástalanítás és az elszállítás idejére dél előtt nem sokkal a rendőrök lezárták a Márvány utcai felüljárót, a Győri út 1-19. szám közötti szakaszt, valamint az Avar utca 1-3. szám közötti szakaszt.

A kiürítést 200 méteres sugarú körben rendelték el, 148 embert érintett.

Kiürítették az Avar utca 1. szám alatti épületet, továbbá az Avar utca 3. szám, a Győri út 7. és 9. szám alatti épületek pályaudvar felőli lakásait.

Kora délután Markovics Zita, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek elmondta: a több mint száz kilogrammos második világháborús szovjet betonromboló gránátból kiszerelték a gyújtószerkezetet, így biztonságosan szállíthatóvá vált.

A talált robbanótestek Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A helyszínen találtak egy 76 milliméter átmérőjű repeszromboló gránátot, három 45 milliméteres repeszlőszert, valamint körülbelül 50 kilogramm robbanótestnek nem minősülő fémtárgyat, részben robbanótest- és lőszermaradványokat.

Ezeket ugyancsak a honvédség központi gyűjtőhelyén semmisítik meg később.