Spiclihálózat működik a Jobbikban

Jobbik kongresszus Vona Toroczkai Volner
Vágólapra másolva!
Nemcsak a Jobbik-frakció bomlik, hanem egyre kevesebb a vidéki alapszervezet is. A napokban feloszlatta magát a párt szekszárdi alapszervezete. Szabó Balázs helyi önkormányzati képviselő négy okot is felsorolt, amelyekben kifejtik, hogy miért nem akarnak továbbra is – ahogy fogalmaznak – a Jobbik nevű bűnszervezethez, bizniszpárthoz tartozni.
Vágólapra másolva!

Szabó Balázs a Tényekben beszélt arról is, hogy Szabó Gábor és Vona Gábor személyesen állította le Hadházy Ákos akkori LMP-társelnök korrupciós ügyeinek felgöngyölítésében.

„Gyakorlatilag az igazság az az, hogy dr. Hadházy Árpád, Hadházy Ákos édesapjának a korrupciógyanús ügyeiről volt itt szó.

Rendkívül bonyolult ügy volt ez. Első körben nyilatkozhattam is a híradásokban, majd Szabó Gábor és Vona Gábor személyesen állított le ezeknek a nyilatkozattételeimről. Tehát nem adták meg a lehetőséget, hogy tovább nyilatkozzak, illetve megtiltották azt, hogy... hogy tovább nyomozzak ezekben az ügyekben.

Én ennek nem tettem eleget, és gyakorlatilag ennek is lettem áldozata. Volt egy ominózus eset, ahol Schiffer András, Szabó Gábor és jómagam tárgyaltunk a Batthyány téri metrómegálló melletti sörözőben, ahol maga

Azt nem tudom, hogy ennek okán, de kronológiai sorrendben gyakorlatilag így zajlott ez az esemény” – mondta Szabó Balázs.

A Hadházy Ákos körüli korrupciós ügyek vizsgálatáról letiltották a jobbikos politikust Forrás: Origo

Volner János volt az utolsó mentsvára

A szekszárdi önkormányzati képviselő azt is elmondta, hogy Vona és Szabó Gábor konkrétan mire hivatkozva tiltották el az ügytől.

Úgy gondolom, hogy itt szakadt meg kettőnk között, illetve a jelenlegi Jobbik vezetése és a Jobbik irányvonala és az én saját identitásom és a politikai nézetem, mert ezzel már én nem tudtam azonosulni. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért vártam eddig. és miért most tettem meg ezt a lépésemet.

Gyakorlatilag nekem Volner János volt az utolsó mentsvár, hogy így fogalmazzak. Ő volt az az ember, akiben még bíztam, és akiben hittem, hogy esetleg még vissza tudja fordítani jó irányba ennek a valaha nemzeti pártnak a szekerét”

– jelentette ki a politikus.

„Ez teljesen elfogadhatatlan”

A TV2 Tények műsorában arra a kérdésre, hogy neki személyesen mi a véleménye erről a készülő új együttműködésről, közös listáról, a következőket mondta:

„Hát ez abszolút elfogadhatatlan. Ugye hát maga az én helyzetem is, ugye nem véletlen az, hogy Volner János, ugye gyakorlatilag kizárása megtörténik a frakcióban, majd rákövetkező hajnalon már Szabó Gábor azt írja, hogy engem megfosztanak a szekszárdi alapszervezet vezetésétől, illetve ugye visszahívnak ebből. Ugye ez se volt véletlen, ők nagyon jól tudták azt, hogy mi szoros kapcsolatban állunk egymással. Hát lesújtó a véleményem, és igazából nem találok erre szavakat. Tehát ez nem egy boldogság. Tehát ne gondolja senki azt, hogy nekünk ez könnyű.

– jelentette ki a Jobbikból kilépő politikus.

Volner Jánost kizárták a mára sorosistává vált pártból Forrás: MTI/Rosta Tibor

Spiclihálózat a Jobbikban

„Gyakorlatilag azzal vádolnak, hogy egy tagtársamat ugye én megfenyegettem azzal, hogy elveszti a munkahelyét, hogyha elindul ugyanazért a pozícióért, mint amiért én. Gyakorlatilag

Tehát ez teljesen elképesztő, szürreális, és ezekre tényleg az ember nem talál szavakat. Nyilván ezek után ugye ebből az irodából, ahol jelen pillanatban is tartózkodunk, elbocsájtottuk ezt a tagtársunkat, alkalmazottunkat, ahogy tetszik. De hát, kérdezem én, hogy ki cselekedett volna másképpen ebben a helyzetben?” – tette fel a kérdést Szabó Balázs.

A politikus részletesen elmondja azt is, hogy szerintük egy spiclihálózatot épített ki az országos vezetés. Állítása szerint

bizonyítékai vannak arra, hogy ezeknek az embereknek az volt a feladata, hogy gyűjtsenek róluk magánéletet érintő információkat, és jelentsenek.

Végül a politikus határozottan kijelentette, kilép a pártból és hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalommal soha többé semmilyen szerepvállalást nem fog vállalni.