Félmilliárdos beruházással új iskolai tornacsarnok épült Kiskunfélegyházán

Vágólapra másolva!
Félmilliárd forintos beruházással új tornacsarnokot építtetett a Pannonhalmi Főapátság a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium kiskunfélegyházi tagintézményében, a létesítményt szerdán adták át.
Vágólapra másolva!

A kiskunfélegyházi tagintézmény 2013 szeptemberétől működik a Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátság fenntartásában.
Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát a szerdai avatóünnepségen azt mondta:

Hardi Gábor Titusz, a Szent Benedek iskola főigazgatója kiemelte: ez volt az intézmény életében az elmúlt évtizedek legjelentősebb fejlesztése, amely nagyszerű példája annak, hogy összefogással mire képes egy közösség.

A város, az iskola, a helyi vállalkozók és az ezer éve fenntartott Pannonhalmi Főapátság együttműködésének köszönhető, hogy elkészülhetett az új sportlétesítmény.

Csányi József polgármester, az iskola egykori tanulója kiemelte: Kiskunfélegyháza mindig is híres volt magas színvonalú oktatásáról, tanárai és diákjai messzire vitték a város és intézményei jó hírnevét.
Mint mondta,

a település életében több mint 30 évvel ezelőtt volt hasonló fejlődés,

amikor - mint napjainkban is - elmondhatták az ott élők, hogy felépült egy új óvoda, épülőben van egy általános iskola és a város egyik legrégebbi oktatási intézménye is komoly fejlődésen megy keresztül.

Rokolya Csaba, a több mint ötszáz, főként gépészeti és informatikai ismereteket szerző diák oktatását biztosító kiskunfélegyházi tagintézmény igazgatója elmondta: iskolájuk mindenkor kiemelt figyelmet szentelt a sportnak, a testi nevelésnek. Ennek bizonyítékai az iskola nevéhez fűződő hazai és nemzetközi sportsikerek, amelyek közül kiemelkedik Zsivótzky Gyuláé, az 1968-as mexikóvárosi olimpia kalapácsvető bajnokáé. Hangsúlyozta, a 2017 januárjában kezdődött fejlesztés keretében a kiskunfélegyházi tagintézmény udvarán

A mintegy 500 millió forint összegű beruházás hetven százalékát a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által jóváhagyott sportfejlesztési program keretéből finanszírozták, a fennmaradó összeget a Pannonhalmi Főapátság önerejéből fedezte, ezt Kiskunfélegyháza városa 68 millió forinttal kiegészítette. Az első osztályú kosárlabda-mérkőzések lebonyolítására is alkalmas új tornacsarnokban a játéktér pályaelválasztó függöny segítségével két részre bontható, így egy időben két osztály is részt vehet testnevelésórán.

A létesítményben kétszáz ember befogadására alkalmas nézőteret alakítottak ki, továbbá négy öltözőt és két szertárat.

Az új épületrészben külső burkolati elemként az elbontott, 112 éves tornaterem építőtégláit is felhasználták.