Életfogytiglanra ítélték a hajléktalan gyilkost

Vágólapra másolva!
A 33 éves férfi februárban vert agyon egy hajléktalan nőt, a debreceni Nagyerdőben. A rendőrök nem sokkal később elfogták. A bíróság előkészítő ülésen, tárgyalás nélkül ítélte jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre a férfit. 
Vágólapra másolva!

A férfi 2017 nyarán egy nyíregyházi hajléktalanszállóról átköltözött egy debrecenibe. A városban alkalmi munkákat vállalt, a kapott pénzt alkoholra és gyógyszerre költötte. Február 18-án Debrecen főterén észrevette egy hajléktalan nőt, akivel előtte már többször találkoztak és megkínálták egymást itallal.

Megállapodott a nővel, hogy együtt kimennek a Nagyerdőbe, és közösülni fognak.

Gyalog indultak útnak, közben boroztak, így mire kiértek az erdőbe, teljesen lerészegedtek.

Az erdőben megpróbáltak közösülni, de nem sikerült nekik, ezért a nő azt mondta, hogy hagyják is abba.

A férfi ekkor agresszív lett, nekiesett a nőnek és mindketten a földre kerültek.

A férfi megütötte a nőt és továbbra is próbált vele közösülni, majd állon vágta, ránehezedett a nyakára és így megfojtotta az asszonyt.

Amikor rájött arra, hogy mit tett, a helyszínről a hajléktalanszállóra ment. A holttestre később járókelők találtak rá.

Két nappal később a férfi Debrecen belvárosában nyolc nőt és egy 13 éves gyereket minden szóváltás nélkül ököllel megütött.

Az egyikük segítséget hívott és a rendőrök a helyszíntől nem messze elfogták a férfit.

A Debreceni Törvényszék sajtószóvivője az MTI-nek elmondta, hogy törvényszék az új büntetőeljárási törvény értelmében előkészítő ülést tartott a gyilkossági ügyben. Dobó Dénes hozzátette, hogy a gyilkosság vádlottja lemondott tárgyalástartási jogáról és beismerő vallomást tett.

A bíróság a férfit mint többszörös visszaesőt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. Feltételes szabadságra legkorábban harminc év múlva bocsátható. Az ítélet jogerős.