Arról kellene jelentés: ki a felelős Európa biztonságának elvesztéséért?

KOCSIS Máté
Tusnádfürdő, 2018. július 27. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője felszólal a Mit kezdjünk a kétharmaddal? című fórumon a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn 2018. július 27-én. MTI Fotó: Veres Nándor
Vágólapra másolva!
A hazug, alaptalan állítások után szülessen egy olyan jelentés is az Európai Unióban, amely arról szól, kik a felelősek azért, hogy Európa elvesztette biztonságát, amikor utat nyitott az illegális bevándorlásnak, és annak árnyékában sok száz ember vesztette életét terrortámadásokban – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában arra reagálva, hogy közeleg a Magyarország ellen irányuló Sargentini-jelentés vitája az Európai Parlament plenáris ülésén.
Vágólapra másolva!

A kormánypárti politikus úgy látja, hogy az európai parlamenti választásra való felkészülés jegyében készült a hazugságoktól hemzsegő Sargentini-jelentés, amelynek vitáján Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz szeptemberben.

- jelentette ki Kocsis Máté. Például érdekesnek nevezte, hogy a Sargentini-jelentés a magyar határvédelem azon elemeit is bírálja, amelyet utólag az Európai Unió is kész finanszírozni 300 millió euró értékben. Megjegyezte, hogy a mostanihoz mérhető jelentések mindig az EP-választások környékén készülnek. Felidézte, hogy négy éve „egy Tavares nevű portugál kommunista" írt Magyarországról hasonló jelentést.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Forrás: MTI/Veres Nándor

Két táborra szakadt az európai politika

Kocsis Máté Dömötör Csabához hasonlóan úgy látja, hogy

az európai politika két táborra szakadt, amelyek között egyre élesebben látszik a törésvonal a: Soros-birodalom érdekeit szolgálók és azok között, akik meg akarják és meg is tudják állítani a migrációt.

A politikus konkrétan meghatározta, kik képviselik az egyes csoportokat:

  • előbbi csoportba sorolta Emmanuel Macron francia elnököt és Judith Sargentini holland zöldpárti politikust, akik szerinte minden erejükkel az illegális bevándorlás elfogadtatásán, az európai lakosságcserén dolgoznak;
  • utóbbi táborban a magyar miniszterelnök, illetve Salvini olasz belügyminiszter tengelyéhez közeledő illegálisbevándorlás-ellenes politikusok találhatók, akik a saját választóik érdekeit, akaratait képviselik - mondta.

A Fidesz frakcióvezetője szerint Magyarországnak egyre több szövetségese van a kontinensen, példaként említette a

  • V4-országait,
  • Olaszországot,
  • Ausztriát, és
  • szerinte most már Németországban is jól érezhető a változás a bevándorláspolitikában.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta, hogy a nemzeti kormányok egyre inkább védik magukat, érvényesítve állampolgáraik akaratát, miközben a jelenlegi brüsszeli vezetés a most kezdődő kampányt is arra használja, hogy tovább erőltesse ezt a megbukott bevándorláspolitikát.