Volt jobbikos vezető: Vona korábban megfenyegette párttársait

Vona Gábor; Balczó Zoltán; Sneider Tamás; Szilágyi György; Dúró Dóra; Z. Kárpát Dániel alelnök beszél elnök FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS KÉPKIVÁGÁS Kimondjuk. Megoldjuk. Közéleti személyiség foglalkozása laza arckép, portré magyar zászló országgyűlési képviselő po
Budapest, 2014. április 6. Vona Gábor, a Jobbik elnöke (k) beszédet mond a párt eredményváró rendezvényén a Budapest Kongresszusi Központban az országgyűlési képviselő-választáson 2014. április 6-án. Mellette Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke (b), valamint Sneider Tamás (b2), Szilágyi György (j3), Dúró Dóra (j2) és Z. Kárpát Dániel (j), a párt országgyűlési képviselői. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Bár a Jobbik jelenlegi pénzügyeibe Csanádi Gábor, a Jobbik Pest megyei frakciójának korábbi vezetője már nem lát bele, azt azonban igaznak tartja, hogy a párt az alapszervezeteinek anyagi erőforrásait is kampánycélokra fordította az ÁSZ-büntetés megtérítésére összegyűjtött adomány mellett. Pest megyében ez hétmillió forintos nagyságrendet, a választókerületek nagyságától függően pedig még hat-nyolc millió forint eltűnését jelenti az ex-jobbikos szerint, aki erről az ECHO TV-ben beszélt.
Vágólapra másolva!

Csanádi azt mondta, hogy a párttámogatás egy része az alapszervezetekhez és a választókerületekhez került. Ezek az összegek elsősorban azt a célt szolgálták volna, hogy önkormányzati választások, vagy időközi választások esetén biztosítva legyenek helyi szinten a szükséges források. Mindez azonban nem működött, mert a pártvezetés ezeket a forrásokat saját, egyéni céljaira fordította, mondta a volt jobbikos politikus.

Forrás: MTI/Marjai János

Csanádi Gábor június 26-án lépett ki a pártból, mivel a tisztújításon nem Toroczkai László nyerte el a szavazatok többségét. A korábbi megyei frakcióvezető a párt néppártosodásával sem tudott azonosulni.

A volt jobbikos politikust az is zavarta, hogy Vona Gábor többeket azzal fenyegetett, hogy amennyiben a tisztújító kongresszuson elindulnak az elnökségért, komoly szankciókra számíthatnak.

Csanádi Gábor nem akarta elhagyni a süllyedő hajót, egészen az utolsó pillanatig bízott abban, hogy a párt új vezetősége felszámolja az egyre mélyülő morális válságot és kezeli a gazdasági problémákat is. A Jobbik Pest megyei frakciójának korábbi vezetője egyelőre nem tudja, hogy csatlakozik-e a Mi Hazánk Mozgalomhoz.