Minden diák ingyen kaphatja a tankönyveit

tankönyv, iskola, ingyenes tankönyv, diák
Budapest, 2018. augusztus 16. Válogatják a tankönyveket a XVI. kerületi Kölcsey Ferenc Általános Iskolában 2018. augusztus 16-án. Ezen a napon az iskolánál tartott sajtótájékoztatón közölte Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára, hogy a 2018-19-es tanévre rendelt tankönyvek 62 százalékát már kiszállították az iskolákba, ez 7,5 millió kötetet jelent. Augusztus végéig a megrendelt 12,5 millió tankönyv mindegyike megérkezik az intézményekbe. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Kezdeményezni fogják a teljes tankönyvellátás ingyenessé tételét - jelentette be Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.
Vágólapra másolva!

Maruzsa Zoltán elmondta: a kormány folyamatosan bővíti a kedvezményezettek körét,

jelenleg az 1-9. osztályban mindenki, a többi évfolyamon pedig minden rászoruló diák ingyen tankönyvekhez jut.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Elmondta: a 2013-ban született tankönyvtörvény miatt több mint egymillió gyermek ingyen kapja a tankönyvét. Hozzátette: a kedvezményben nem részesülő rászoruló diákok - a hátrányos helyzetűek, a nagycsaládban élők - az iskolákban igényelhetnek díjmentes tankönyvcsomagot.

A 2018-19-es tanévre rendelt tankönyvek 62 százalékát - 7,5 millió kötetet - már kiszállították az iskolákba - ismertette.