Migránsbulit akart szervezni az LMP afgán tanácsadója

Mirwais Janan LMP szakértő afgán tanácsadó
Mirwais Janan az LMP tanácsadója
Vágólapra másolva!
Nem engedték be egy budapesti szórakozóhelyre az afgán származású LMP-s tanácsadót, Mirwais Janant, aki perre vitte az ügyet, és nyert. Kárpótlásul bocsánatkérést és migránsbulit kért az üzletvezetőtől.
Vágólapra másolva!

A Morrison's nevű budapesti szórakozóhelyre szeretett volna bejutni még 2013-ban Mirwais Janan, de nem engedték be – írja a Magyar Idők. Az afgán tanácsadó diszkriminációként élte meg a történteket és perre vitte az ügyet, amit meg is nyert. A bíróságon az üzletvezető felajánlotta neki, hogy kárpótlás gyanánt egyszer ingyen bulizhat a helyen, de Mirwais-nek ez nem volt elég. Nyolc napon belüli bocsánatkérést kért magyarul és angolul a szórakozóhely Facebook-oldalán,

és egy bulit, ahova a belépés ingyenes és kifejezetten migránsokat várnak.

Az üzletvezető elfogadta a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő afgán tanácsadó javaslatát.

Mirwais Janan, az LMP tanácsadója Forrás: Pesti Srácok

Mirwais egyébként nem először áll ki a bevándorlók mellett és bírálja a befogadókat. Egy videóinterjúban elmondja, hogy a kormány migránspolitikája és kommunikációja „iszonyatos károkat okoz", mivel azt mondja „ha Magyarországra jössz, akkor nem veheted el az asszonyainkat és nem veheted el a kultúránkat". Csak az a nagy szerencséjük, hogy Magyarországon nincs viszonylag nagy muszlim kolónia – jelentette ki Mirwais Janan.

Jól fizet neki az LMP

Ahogyan azt korábban megírtuk, annak ellenére, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal megállapította, hogy az afgán tanácsadó nemzetbiztonsági kockázatot jelent, az LMP előszeretettel alkalmazza. A választások után, már májusban szerződést kötött vele a párt „külügyi területen szakpolitikai, valamint kommunikációs tanácsadás, hírmonitoring készítésére", mintegy 3,9 millió forint értékben.