Már alig egy órát kell várni a röszkei határátkelőnél

autó határátkelő HÉTKÖZNAPI KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY személyautó várakozik Torlódás a röszkei határátkelőhelyen
Vasárnap délután még négy órát kellett várakozni az átjutáshoz a röszkei határátkelőhelyen.
Vágólapra másolva!
Négyről egy órára csökkent a várakozási idő azoknak, akik Röszkén az autópályán szeretnének kilépni az országból - közölte a rendőrség hétfőn a honlapján.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint

a hétvégén Röszkén kilépők száma meghaladta a 144 ezret, az országba belépők több mint 51 ezren voltak.

A Csongrád megyei határátkelőhelyeket több mint 342 ezer utazó használta a hétvégén.

Vasárnap délután még négy órát kellett várakozni az átjutáshoz a röszkei határátkelőhelyen Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Egy átlagos

nyári napon 15-20 ezer utas veszi igénybe a röszkei autópálya-határátkelőhelyet,

a nyári időszakban ez a szám akár 60 ezerre is nőhet.

Ezt az utóbbi években Csanádpalota is megközelítette. A megnövekedett forgalom oka, hogy a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig nyaralni indulnak. A legkritikusabb időszak kilépő irányba július második fele, amikor hétvégenként jelentős dugó alakulhat ki az átkelőhelyeken.

Augusztus utolsó két hetében pedig a belépőforgalom lesz erősebb.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szerb és a román társszervekkel együttműködve az átkelőhelyeket teljes kapacitáson működtette - tették hozzá a közleményben.

Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom irányába kerülni. Utóbbi két átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe.