El kellett altatni a megmérgezett kutyát Békéscsabán

mérgezett kutya
Az állat vasárnap szédelgett, hányt és görcsölni kezdett. Hétfő reggelre leállt a veséje és a mája is.
Vágólapra másolva!
Elaltatták kedd reggel azt az argentin dogot, amelyiket vélhetően fagyállóval átitatott étellel mérgeztek meg ismeretlenek vasárnap - számolt be az esetről a Békés megyei hírportál, a BEOL.
Vágólapra másolva!

Vasárnap este kezdődött Viktória és párja, Dániel és kutyájuk, Sheeldon története. A békéscsabai pár a 20 kilométerre lévő Szanazugban töltötte a hosszú hétvégét, de a férfi esténként felült a helyközi járatra, hazament megnézni és megetetni az állataikat.

Szombaton még mindent rendben talált otthon,

mindhárom argentin dog jól érezte magát.

Sheeldon az udvaron játszott, Shila, a szuka és a kicsinye tőle elkülönítve pihentek.

Aztán vasárnap este, mikor hazatértek, Sheeldon hirtelen rosszul lett, hányt, görcsölt és rángatózni kezdett.

A másik két kutya, Shila és a pici el volt zárva, ezért élhették túl az esetet Forrás: beol.hu/ Imre György

Nem olyan volt, mint lenni szokott. Megváltozott a tekintete, szédelgett, ezért arra gyanakodtunk, hogy epilepsziás rohama, vagy agyvérzése van. Elkezdtünk állatorvost keresni, de nem kaptunk segítséget. Senki nem vette fel a telefont, tehetetlenek voltunk.

– elevenítette fel a lapnak az elmúlt napok eseményeit Viktória.

A pár eközben próbált találni egy működő állatorvosi ügyelet a környéken. A tudakozót is felhívták, de senki nem tudott használható információval szolgálni.

Éjszakai ügyelet híján a tulajdonosai tehetetlenül virrasztottak mellette egész éjjel.

Elaltatták a kutyát Forrás: beol.hu

Hétfőn tudták elvinni leghamarabb az állatorvoshoz, aki a véreredményéből megállapította, Sheeldon veséje és mája leállt, a gyanú szerint megmérgezték.

– mesélte Viktória.

Sheeldon azonban hétfőn éjjel ismét elkezdett hányni, rángatózni, ezért a pár újfent megpróbált ügyeletes orvost találni, de csak reggel fél hatkor sikerült utolérniük egy gyulai állatorvost,

– nyilatkozta a lapnak Viktória, aki azt is elmondta, hogy nem ez volt az első eset, hogy bedobott ételt találtak a portájukon.

Egy hónapja egy adag pörkölt volt a kertben, melyből szerencsére akkor csak alig evett Sheeldon, bár akkor is furcsán viselkedett, másnap reggelre azonban semmi baja nem volt.

– zárta a tragikus békéscsabai történetet a megmérgezett kutya gazdája.