El kellett altatni a megmérgezett kutyát Békéscsabán

2018.07.11. 13:34

Elaltatták kedd reggel azt az argentin dogot, amelyiket vélhetően fagyállóval átitatott étellel mérgeztek meg ismeretlenek vasárnap - számolt be az esetről a Békés megyei hírportál, a BEOL.

Vasárnap este kezdődött Viktória és párja, Dániel és kutyájuk, Sheeldon története. A békéscsabai pár a 20 kilométerre lévő Szanazugban töltötte a hosszú hétvégét, de a férfi esténként felült a helyközi járatra, hazament megnézni és megetetni az állataikat.

Szombaton még mindent rendben talált otthon, mindhárom argentin dog jól érezte magát.

Sheeldon az udvaron játszott, Shila, a szuka és a kicsinye tőle elkülönítve pihentek.

Aztán vasárnap este, mikor hazatértek, Sheeldon hirtelen rosszul lett, hányt, görcsölt és rángatózni kezdett.

A másik két kutya, Shila és a pici el volt zárva, ezért élhették túl az esetetForrás: beol.hu/ Imre György

Nem olyan volt, mint lenni szokott. Megváltozott a tekintete, szédelgett, ezért arra gyanakodtunk, hogy epilepsziás rohama, vagy agyvérzése van. Elkezdtünk állatorvost keresni, de nem kaptunk segítséget. Senki nem vette fel a telefont, tehetetlenek voltunk. Éjfélre már nem tudott lábra állni, elkezdődtek a tünetek, hányt, habzott a szája, rángatózott

– elevenítette fel a lapnak az elmúlt napok eseményeit Viktória.

A pár eközben próbált találni egy működő állatorvosi ügyelet a környéken. A tudakozót is felhívták, de senki nem tudott használható információval szolgálni.

Éjszakai ügyelet híján a tulajdonosai tehetetlenül virrasztottak mellette egész éjjel.

Elaltatták a kutyátForrás: beol.hu

Hétfőn tudták elvinni leghamarabb az állatorvoshoz, aki a véreredményéből megállapította, Sheeldon veséje és mája leállt, a gyanú szerint megmérgezték.

Injekciót és hányáscsillapítót kapott, amit követően egy rövid időre megszűntek a tünetei, majd újra rosszul lett. Délután visszamentünk az állatorvoshoz, aki nem sok esélyt adott a túlélésre, de beadott még egy injekciót neki, bízva abban, hogy mégiscsak jobban lesz – mesélte Viktória. 

Sheeldon azonban hétfőn éjjel ismét elkezdett hányni, rángatózni, ezért a pár újfent megpróbált ügyeletes orvost találni, de csak reggel fél hatkor sikerült utolérniük egy gyulai állatorvost, aki véget vetett a kutya szenvedéseinek, azaz elaltatta Sheeldont, aki addigra már nagy kínokat élt át – nyilatkozta  a lapnak Viktória, aki azt is elmondta, hogy nem ez volt az első eset, hogy bedobott ételt találtak a portájukon.

Egy hónapja egy adag pörkölt volt a kertben, melyből szerencsére akkor csak alig evett Sheeldon, bár akkor is furcsán viselkedett, másnap reggelre azonban semmi baja nem volt.

 Nagyon aggasztónak tartom, hogy ilyen esetek előfordulnak, és azt, hogy nincs orvos a környéken, aki ellátná éjszaka az állatokat. Úgy érzem, ha időben kapunk segítséget, akkor talán másként végződik a történet, és most nem temetjük el a két és fél éves, egyébként teljesen egészséges, jó kedélyű kutyánkat – zárta a tragikus békéscsabai történetet a megmérgezett kutya gazdája.