Trócsányi: Mi kimondjuk, amit gondolunk

TRÓCSÁNYI László
Budapest, 2018. június 5. Trócsányi László igazságügyi miniszter expozét tart az alaptörvény-módosítás vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 5-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Az egyik térfélen tehát felsorakozik a nem a néptől származó legitimációval rendelkező szellemi erő, ezzel szemben áll a hagyományos tagállami, nemzetállami szempontrendszer, mely arra alapoz, hogy vannak választások, születik egy politikai program, melyet meg akarok valósítani, manapság a kettő összeütközésének vagyunk tanúi - mondta Trócsányi László igaazságügyminiszter a Blogstarnak. 
Vágólapra másolva!

Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy olyan hatalmak jelentek meg a világban, melyek legitimációja erősen megkérdőjelezhető - mondta Trócsányi László a Blogstarnak adott interjújában. Az igazságügyminiszter szerint az egyik oldalon jelennek meg a nemzetközi NGO-k, akiknek óriási befolyásuk van, komoly pénzek fölött rendelkeznek, és a nép nevelését tekintik küldetésüknek. A legitimációjuk azonban nem a néptől származik, nem a parlamentben ülnek, hanem van egy szellemi bibliájuk, amit misszionáriusként próbálnak terjeszteni Magyarországon és a világban - tette hozzá.

Trócsányi szerint ehhez kapcsolódik, hogy

Rengeteg szakértői testület jelenik meg, melyek az elit hatalma, a szakértői hatalom jegyében – a többieket lenézve – megmondják, mi jó, mi nem jó - mondta a miniszter.

Trócsányi László: Mi kimondjuk, amit gondolunk Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Az egyik térfélen tehát felsorakozik a nem a néptől származó legitimációval rendelkező szellemi erő (a nemzetközi NGO-k mellett a transznacionális cégek és a formálódó EU is ide sorolhatók), ezzel szemben áll a hagyományos tagállami, nemzetállami szempontrendszer, mely arra alapoz, hogy vannak választások, születik egy politikai program, melyet meg akarok valósítani, ehhez kértem a néptől felhatalmazást. Manapság a kettő összeütközésének vagyunk tanúi - mondta Trócsányi László.

A miniszter a migráció területén elfoglalt magyar álláspontról azt mondta, míg mi kimondjuk, amit gondolunk, Európában az a legnagyobb probléma, hogy a politikusok a bikkfanyelvet beszélik, amit senki nem ért, mert nincs mögötte tartalom.

Orbán Viktor 1998 óta érthető módon beszél, a polgári kormány világosan fogalmazza meg gondolatait.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.