Jogosan kérheti vissza az LMP Hadházy mandátumát

Hadházy Ákos beszél évértékelő beszéd Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY Budapest, 2017. február 11.
Hadházy Ákos, az LMP társelnöke évértékelő beszédet mond a budapesti Vida rendezvényházban 2017. február 11-én.
MTI
Hadházy Ákos szerdán jelentette be, hogy kilép az LMP-ből.
Vágólapra másolva!
A Nézőpont Intézet elemzője szerint jogosan kérheti az LMP vezetősége, hogy a pártból való kilépését szerdán bejelentő Hadházy Ákos adja vissza a mandátumát, mivel az LMP listájáról került be a parlamentbe.
Vágólapra másolva!

Hadházy Ákos a saját választókörzetében csúfos vereséget szenvedett, körülbelül 15 ezer szavazatot tudott szerezni egyéni képviselőjelöltként, viszont a párt listájáról be tudott kerülni a parlamentbe - fejtette ki Tóth Erik az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

- nyilatkozta Tóth Erik. Szerinte Hadházy Ákos továbbra is saját érdekei szerint fog politizálni, mert a politikai sikerek hiányoznak mögüle, és ezeket magánakciókkal vagy a párt vezetésének megkérdőjelezésével próbálja meg betölteni.

Hadházy Ákos szerdán jelentette be, hogy kilép az LMP-ből Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az elemző kitért arra is, hogy

a Jobbikon belüli konfliktus a tetőpontjára ért, a Toroczkai László által meghirdetett szombati zászlóbontásnak nagy jelentősége van.


A Nézőpont kutatása szerint Toroczkai László új pártját a Jobbik-szimpatizánsok körülbelül egyharmada támogatná - közölte az elemző. Hozzáfűzte, nem automatizmus, hogy olyan párt jön létre, amely képes a parlamenti küszöbig is eljutni.

Az elemző beszélt arról is, hogy

az elnökválasztás az MSZP-nél nem hozott újat, és a szocialisták eddig felvázolt politikai irányelve sem tartalmaz semmi újat.

Kulcskérdés, hogy mennyivel tudják növelni a társadalmi támogatottságukat a következő két évben - tette hozzá Tóth Erik, aki továbbá megjegyezte, hogy

a baloldali politika nemcsak Magyarországon, de Nyugat-Európában is kiüresedett, ideológiai értelemben nem tud az egyes szakpolitikai kérdésekre válaszokat adni.

A "Stop Soros" törvénycsomag szavazására a baloldali pártok nem tudtak egységes álláspontot kialakítani. Akkor sem tudtak érdemi javaslatokat tenni, amikor az általános vita alkalmával lehetőségük lett volna alternatív megoldásokat felmutatni az illegális bevándorlás szakpolitikai kérdésében - hangoztatta Tóth Erik.