Határon túli bűnmegelőzési fórumot rendez az Országos Polgárőrszövetség

Vágólapra másolva!
Erdélyi és kárpátaljai polgárőrök részvételével, először rendez határon túli bűnmegelőzési fórumot rendez az Országos Polgárőrszövetség, amelynek elnöke a pénteki esemény és a szombati országos polgárőrnap kapcsán a migrációs válság okozta kihívásokról is beszélt a Magyar Időknek.
Vágólapra másolva!

Túrós András a lap pénteki számában megjelent interjúban elmondta, az 1991-ben alakult szervezetnek jelenleg 63 ezer tagja van, mindenki önkéntes alapon dolgozik. Feladataik érdemben nem változtak, de az elmúlt években új kihívásokkal is szembe kellett nézniük. A legsúlyosabbnak ezek közül a migrációs krízist nevezte. Mint mondta, ez a polgárőrök munkájára is nagy hatást gyakorol, főképp Csongrád és Bács-Kiskun megyében, és létrehozták a határvédelmi polgárőrtagozatot.

Hozzátette, a határőrizeti feladatok mellett más területen is egyre nagyobb igény van az önkéntesek szolgálatára, a polgárőrség vízi tagozata jelen van a vízpartokon. "A vízi mentéstől kezdve az eltűnt személyek keresésén át a jogsértések megelőzéséig bezárólag rengeteg munkájuk lesz a szezonban a polgárőröknek."

A jövőre vonatkozólag az egyik leghangsúlyosabb céljuknak az utánpótlás-nevelést tekintik, és azt hogy minden lakott helyen legyen szervezetük, adataik szerint ugyanis ma Magyarországon 900-950 településen nincsen még polgárőrség.