Ez a nagymama valóban csodálatos – Így védte meg az unokáját a hiúztól

Vágólapra másolva!
Egy 46 éves georgiai asszony puszta kézzel fojtott meg egy hiúzt. Azt mondta, attól félt, hogy az unokája is kimegy, ezért egy szót sem szólt, csak szorította az állat torkát. A nőnek rengetegen gratuláltak a történtek után - írj a Bors a People Petsre hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A nő néhány napja a háza kertjének hátsó részében annak próbált utánajárni, hogy miért ugat olyan hangosan a szomszéd kutyája.

Ekkor vette vészre a veszett hiúzt.


Miután készített egy fotót, az állat szinte azonnal rátámadt.

A nő két kézzel egyből a hiúz torkára támadt, amit nagy erővel szorítani kezdett. Az állat közben az arcán, a karjain, a mellkasán és a lábain is megharapta, illetve megkarmolta, de végül Phillipsnek sikerült megfojtania az állatot.

- mondta az asszony, aki jó ideig még az élettelen állat nyakát sem engedte el, mert nem volt biztos abban, hogy az valóban elpusztult. Az időközben hazaérkező menye hívta ki a mentőket, a vele együtt befutó fia pedig a biztonság kedvéért még késsel is leszúrta a már kimúlt hiúzt.

Phillips egy nappal a támadás után az egyik helyi kórházban kivizsgáltatta magát, és kiderült, hogy

a hiúz veszett volt, így azóta egy intenzív injekciókúrán is részt kellett venne, ráadásul a kezelés első köre nagyjából 10 ezer dollárba kerül,

így most egy internetes oldalon gyűjt pénzt teljes felépüléséhez.

Hőstettét idáig 30 ezer dollárral honorálták ismeretlen adományozók, így Phillipsnek még a kézsérüléseit helyreállító ortopéd sebészeti beavatkozásra is marad pénze.