Ismét hazugságon kaptuk a balliberális médiát

Vágólapra másolva!
Tömeges fakivágások a Normafán címmel közölt híreket a baloldali média, miközben a valóságban a felújítások révén több ezer négyzetméterrel nő majd a zöldterületek nagysága az érintett városrészben. Újabb tipikus hazugságot sikerült lelepleznünk.
Vágólapra másolva!

A Normafa rehabilitációja a 2015-ös helyi népszavazás után kezdődött meg, és az eddigi fejlesztés során az önkormányzat rendbe tette a sétányokat, újjáépítette az Anna-réti játszóteret, pelenkázóval ellátott illemhelyeket, több tucat új padot, szemetest telepített, felújította a Jánoshegyi utat, melyből lecsípve, a természet érintése nélkül futóutat alakított ki a sportolók számára - közölte az Origo megkeresésére a XII. kerületi önkormányzat annak kapcsán, hogy baloldali portálok azt harsogták, hogy nagy területeken vágnak ki fákat a Normafánál.

A helyi lakosok döntése alapján teljesen megújul a Normafa Forrás: Hegyvidéki Önkormányzat

Az önkormányzat közölte a 2015-ös helyi népszavazáson elfogadott fejlesztés fontos része volt a rossz állapotú műemléképületek felújítása, új funkciókkal megtöltése.

Ennek első lépése az egykori lóvasút-végállomás teljes rekonstrukciója volt a Zugligetben.

A Hegyvidéki Önkormányzat a Normafa rehabilitáció részeként az Eötvös út 48-50. sz. alatti elhanyagolt, romos állapotú, védett épületet teljes mértékben felújítja, és új épületszárnnyal bővíti.

Több lesz a zöldfelület

A terület építési telek, nem erdő, nem tartozik a Normafa természetvédelmi területéhez - írta az önkormányzat. A felújítás kapcsán szükséges fakivágások jelentős része a telken sarjról kinőtt, invazív fajokat érinti (ecetfa, akácfa). A kivágott fákat részben a telken belül, részben az egykori, elhanyagolt Hotel Olimpia lebontott, vasbeton épületegyüttesének a helyén, illetve közterületen pótolja az önkormányzat a jogszabályok alapján. Tehát a balliberális portálok állításával szemben a valóságban

szó sincs tömeges fairtásról,

mivel minden, a védett épület helyreállításához szükséges kivágott fát pótolni fognak a jogszabályi előírásoknak megfelelően.

Nőni fog a zöldfelületek nagysága Forrás: Hegyvidéki Önkormányzat

A Hotel Olimpia helyén a hegyvidékiek kérésére az önkormányzat parkot létesít, így összességében a két telken nemhogy csökken, hanem

több mint ezer négyzetméterrel nő a zöldfelület.

Kiemelték, hogy a Normafa rehabilitáció egyik fő szempontja továbbra is a természetvédelmi területek megóvása, és a zöldfelületek lehetőség szerinti bővítése.