Szánalmasan mentegeti magát Gyárfás Tamás

Gyárfás Tamás tárgyalása, 2018.04.20.
Vágólapra másolva!
Eddig nem volt hajlandó szóba állni az újságírókkal a Magyar Úszószövetség korábbi elnöke ügyvédje javaslatára. Most jött rá, hogy inkább beszélne. A Magyar Időknek adott interjúban bevallotta, hogy jó kapcsolatokat ápolt az alvilággal. Portik Tamás például felajánlotta neki a segítségét, ő pedig hajlandó lett volna elfogadni azt. Rajta kívül Fenyő Jánosról, Tasnádi Péterről és Kovács Lajos nyomozóról is beszélt. Azt mondja, nem követett el semmit, mégis hosszas tépelődés után tett feljelentést a rendőrségen a hangfelvétel miatt.
Vágólapra másolva!

Gyárfás Tamás beismerte, hogy szoros kapcsolatban állt elítélt bűnözőkkel. Tasnádi Péterrel rendszeresen üzletelt, sőt pénzt is adott neki, 10 millió forintot 2005-ben.

- mondta a rendőröknek, miután 13 évvel korábban egy vádalkuval kiszabaduló bűnöző megkereste a Nap TV-ben, és azt mondta, beszélni fog Gyárfás Tasnádi Péterhez fűződő viszonyáról a rendőrségnek, de lenne megoldás arra, hogy ne mondjon el mindent.

Gyárfás Tamás csak később ment el a rendőrségre, hogy a zsarolási kísérletről beszámoljon. Az interjú szerint

akkor is „hosszasan tépelődött”,

amikor felkeresték az otthonában, és megzsarolták azzal a hangfelvétellel, amelyre a nyomozók építették a gyanúsítást, miszerint parancsot adott Fenyő János meggyilkolására.

Jó kapcsolatban a magyar keresztapával

Gyárfás Tamás a tárgyalására érkezik 2018. április 20-án Fotó: Polyák Attila - Origo

Azt is bevallotta, hogy Portik Tamással is rendszeresen tartotta a kapcsolatot, de állítólag fogalma sem volt arról, hogy kicsoda. Elárulta, hogy Portik egyszer a segítségét is felajánlotta neki, és többször találkoztak.

„Egy alkalommal séta közben a kezembe nyomott egy fülhallgatót, és arra kért, hallgassak meg egy felvételt. A saját hangomat hallottam meg. Ott nyomban közöltem, hogy ezek után nem kívánok vele többet találkozni.

– Mit hallott?
– A hangomat.

– De miről beszélt?
– Nem tudom, amikor meghallottam a hangomat, azonnal visszaadtam a fülhallgatót.

– Nem is volt kíváncsi a tartalmára?
– Nem. Ha Portikot bármikor, bármire felkértem volna, akkor nem küldöm el, hiszen a kiszolgáltatottja vagyok. Hihetetlen volt sok év után ráébrednem, hogy valaki pusztán azért beszélgetett újra és újra velem, hogy csapdát állíthasson, fondorlattal kicsikarjon belőlem egy rossz mondatot” - olvasható az interjúban.

Fenyőnek semmi sem volt drága

Az Origo információi szerint a hangfelvétel mellett más bizonyítékok is Gyárfás Tamás ellen szólnak, akit azzal gyanúsítanak, hogy húsz évvel ezelőtt ő ölette meg Fenyő Jánost.

Mindenesetre indítéka volt a gyilkosságra.

Az interjúban Gyárfás Tamás beismerte, hogy nagyon rossz viszonyban volt a médiavállalkozóval, aki köztudottan szemet vetett a saját vállalkozására.

- magyarázta Gyárfás Tamás, aki szerint a média a hibás amiatt, mert mindenki bűnösnek látja, és furcsán néznek rá az utcán.

Az Origo megírta, hogy kicsoda Gyárfás, hogy valójában nem más, mint egy törtető sportújságíró, aki később, milliárdosként azt sem engedte meg kollégáinak, hogy felkapcsolják a villanyt a Nap TV-ben. Gyárfás Tamás nem ismert sem Istent, sem embert, ha valakire megharagudott - ez a kép alakult ki róla mindenkiben, aki közelről ismerte. Gyárfásról sokan tényként kezelték, hogy nagyon közel került az állambiztonsághoz, más magyarázat ugyanis logikusan nem lehet a nyolcvanas évek eleji sorozatos Los Angeles-i útjaira. A szovjet blokk országai körében bojkottált olimpia alatt pedig igazi kommunista propagandát fejtett ki, emellett

nem akármilyen, kétes kapcsolatokra tett szert.

Például az alvilág vezetőivel, akikkel rendszeresen tartotta a mondhatni baráti, üzleti kapcsolatot. Éppen ez utóbbira bizonyíték a Magyar Időknek adott magát mentegetni próbáló szánalmas interjúja, amelyben az ország egyik legnagyobb és legnevesebb főnyomozóját, a kiváló Kovács Lajos nyugalmazott ezredest is megpróbálja besározni azzal, hogy bűnözőkkel hozza kapcsolatba.