Felújítják a 4-6-os villamos vonalát a Nagykörúton, szeptemberig tart az építkezés

sín, 4-6-os villamos vonala, pályafelújítás
4-6-os villamos vonala
Vágólapra másolva!
A nyári szünet alatt, vagyis június 16-tól szeptember 2-ig pályát végeznek a 4-es és a 6-os villamos vonalán az Oktogon és a Harminckettesek tere között.
Vágólapra másolva!

Az ehhez szükséges felújítás ideje alatt a nagykörúti Combino villamosok a Széll Kálmán tér felől az Oktogonig, Dél-Buda felől pedig a Harminckettesek teréig közlekednek - közölte a BKK.

A kimaradó szakaszon,

az Oktogon és Pál utca (Corvin-negyed M) között pótlóbusszal lehet utazni.

A villamospótló buszok zavartalan közlekedése érdekében a Nagykörút Oktogon és Pál utca közötti szakaszán buszsávot alakítanak ki, ezért irányonként egy-egy sávon haladhat csak a közúti forgalom.

A nyári villamospótlás első hétvégéjén,

június 16-17-én – az ideiglenes forgalmi rend kialakításának idején – az Oktogon és a dél-budai végállomások között végig pótlóbusz jár.

A korlátozáshoz kapcsolódóan a nagykörúti villamosvonal több más pontján is rövidebb ideig tartó felújítási munkákat végeznek majd.

A Nagykörúti villamosforgalom jelentős terhelést jelent, ezért azt egyszerűbben és gyorsabban javítható pályára cserélik.

Június 16-án hajnalban, 2 és 5 óra között a teljes nagykörúti vonalon pótlóbusz jár.

Forrás: Márki Zsolt (Bkü)

Június 18-án hajnali 4 órától augusztus 25-én hajnali 4 óráig a nagykörúti vonalon két szakaszon járnak a villamosok:

a Széll Kálmán tér M és az Oktogon M, továbbá a dél-budai végállomások és a Harminckettesek tere között villamossal, a kimaradó szakaszon, az Oktogon M és Pál utca (Corvin-negyed M) között pótlóbusszal lehet utazni.

Forrás: Márki Zsolt (Bkü)