Hatalmas tűz volt Budapesten

Tűz a Frangepán utcában címlapi kép
Vágólapra másolva!
Egy 3000 négyzetméteres, tehát hatalmas raktár gyulladt ki Budapest 13-ik kerületében, a Frangepán utcánál. Hatalmas tűz volt. A környező irodaépületek is veszélyben voltak. A tüzet kora délután oltották el. 
Vágólapra másolva!

A katasztrófavédők a legnagyobb készültségi fokozatban voltak: több mint ötven fővárosi hivatásos tűzoltó kezdte meg az oltási munkálatokat, akiknek később a zuglói önkéntes tűzoltók is segítettek. A tűz veszélyeztette a közelben álló irodaépületet és az ott dolgozókat is. Egy, a szomszédban álló háromszintes irodaépületet védtek a tűzoltók. Végül sikerült körbezárniuk a területet, és így elkerülni a füstmérgezés veszélyét.
A hatalmas füstoszlopot még Budáról is látni lehetett.

Forrás: Origo

Egy 3000 négyzetméteres számítástechnikai raktárépület gyulladt ki a Frangepán utcánál. Hatalmas volt a füst, mindent beborított a környéken.

A Füst a Lehel térről is látszik Forrás: Origo

Az ott élők robbanást hallottak.


A tűzről az alábbi videót készítette Fiják Krisztián:

A közelben irodaépületek is vannak- a füstjelzők ezekben is jeleztek, akkora füst volt. Ráadásul a kigyulladt épület közelében egy autó-alkatrészes raktár is van, tele robbanékony anyaggal.

A szomszédos épületekből mindenkit kiküldtek az utcára.

Tűz a 13. kerületben, a Frangepán utcában Fotó: Benkő Vivien

Tudósítónk a helyszínen volt. Fekete füst borította el az egész környéket, több utcát le kellett zárni. Folyamatosan ürítették ki az épületeket, egyre jobban gomolyogott az utcák szintjére a fekete füst. A füstnek ráadásul erős szaga is volt, így felmerülhetett, hogy akár egészségre káros anyag is kerülhetett a levegőbe. A katasztrófavédők viszont nem mértek határérték feletti káros anyagot a levegőben.

A Fáy utcán kifelé, a Váci út felé rakták ki a kordonokat. A Vasas pálya környékére egyáltalán nem lehetett kijutni.

Fotó: Benkő Vivien

Tudósítónknak az egyik környéken dolgozó férfi azt mondta: olyan gyorsan kellett kimenekülniük az épületből, ahol dolgoztak, hogy neki például az autóját is hátra kellett hagynia.

A katasztrófavédők szóvivője, Kisdi Máté Márk kora délután a helyszínen elmondta, hogy a tüzet eloltották. A tűzben senki sem sérült meg.