Ez már nem szakadás, kitört a háború a Jobbikban

Jobbik
Toroczkai László sajtótájékoztató
Vágólapra másolva!
Toroczkai László és Novák Előd legújabb szivárogtatását most sem hagyták szó nélkül Vona Gáborék: a Jobbik házi bulvárportálja, a Zsúrpubi olyan, a szovjet mintát követő, lejárató anyagot készített Toroczkairól, hogy azért még az MSZMP-ben is járt volna a taps. Kiderült, Ásotthalom polgármestere amellett, hogy ügynök, még kém is. Nem ez volt az első támadás ellene. Ez nem csupán pártszakadás, ez már háború.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napok történései minden eddiginél jobban megmutatták, óriási baj van a Jobbikon belül. Gyakorlatilag két egyforma erő, a néppártiak és a radikálisok birkóznak egymással lassan két hónapja – a nyilvánosság előtt. Az események Dúró Dóra jobbikos képviselő parlamenti frakcióból való kizárásával pörögtek fel, azóta megállás nélkül a médiában, közösségi oldalakon üzennek egymásnak a felek. Miután Toroczkai László leleplezte, hogy a választások után a Jobbik vezetése segíteni akart az anyagi csődbe jutott, nőverő Juhász Péter vezette Együttnek, szövetségese, Novák Előd is kipakolt, közel félmilliós jobbikos fizetésekről beszélve.

A belső információk ismételt kiteregetését ezúttal sem hagyta szó nélkül a másik oldal: a Vona-közeli Zsúrpubi olyan, a szovjet mintát követő, lejárató anyagot készített Toroczkairól, hogy azért még az MSZMP-ben is járt volna a taps.

Toroczkai Lászlónak a párt korábbi alelnökének nekiment a Jobbik médiája Fotó: Polyák Attila - Origo

A Jobbik-média visszavág: ügynökváddal illették Toroczkait

A dolgozatot a Jobbik-média legújabb ütőembere, a portál főszerkesztője jegyezte. Már a dolgozat elején leszögezte, nem tudja bizton állítani, hogy Toroczkai a „Fidesz ügynöke” lenne, de ami meglepő módon mégis kirajzolódott a gigahosszúságú, nem pártmegrendelésre készült (ááááh, dehogy) anyagból,

hogy párttársak figyelem, Toroczkai minden bizonnyal ügynök. Sőt, párttársak, ami még ennél is rosszabb, és aggasztóbb, lehet, hogy kém is.

A Jobbik szellemi holdudvarához nemrégiben csatlakozott szerző azt állítja, hogy Toroczkai konkrét és bizalmas információkat szivárogtatott ki, amiket nem lett volna szabad. És, hogy ezek után nehogy valaki rosszul értelmezze eddigi gondolatait, gyorsan ítéletet hirdet Toroczkai holnap esedékes fegyelmi eljárásának ügyében

Kész, megvan az ítélet, a Zsúrpubi főszerkesztője kihirdette – Gyöngyösi Márton után szabadon. Kicsit később kiderült, hogy nagyon gyanús ember ez a Toroczkai:

Nyílt titok a Jobbikon belül, hogy valamikor még Toroczkai pártba történő beépülésének legelején furcsa, mindaddig szokatlan dolog történt a szervezetben.

De, hogy ennél is hitelesebb legyen az anyag, főszerkesztő úr megkérdezett más jobbikosokat is:

De a lejárató anyag legérdekesebb része, amikor kiderül, hogy az elnökségi tagokkal aláírattak egy papírt, hogy BÜNTETŐJOGI FELELŐSSÉGÜK tudatában kijelentik, nem szivárogtatnak. Hogy milyen büntetőjogi felelősségről lehet szó ebben az esetben, az elég homályos. De ismét gyanús dolog következik: Toroczkai nem írta alá ezt a papírt:

Persze, lehet, hogy Toroczkai csak arra gondolt, hogy egy jobbikos belső szabály nem képezi részét a Btk-nak, de ki tudja. Különben is, Toroczkai és Novák napi szinten oszt meg belső infókat a Facebookon, ez éppen nem a konspiráció legmagasabb foka...

Az elnökjelölti kampányban is megsorozták Toroczkaiékat

Nem ez volt az első komolyabb támadás a radikális vezér ellen az elmúlt időszakban. Ismert, az elnökjelölti kampányban is megpróbálta lejáratni őt, és Novák Elődöt a pártközpont. Ennek két, a nyilvánosság számára is jól kirajzolódó módszere volt:

  • telefonos lejáratókampány, ami egyenesen a Jobbik-központjából érkezett
  • a Jobbik hivatalos médiafelületein lejárató anyagok közlése az érintett politikusokról.

A Zsúrpubi akkor egy olyan írást közölt a párt elnöki posztjáért induló ásotthalmi polgármesterről, amelynek már az alapja sem feltétlenül volt igaz. A portál szerint Toroczkai korábban azt mondta, szívesen dolgozna együtt Budaházy Györggyel, akár a Jobbikban is.