Idegen népesség nem telepíthető be Magyarországra

Jaures refugee's camp evacuation In Paris Anne Hidalgo anne La Maire de Paris cao migrant DEPORTATION evacuation jaures france ian brossard jaures migrant camp jaures refugees camp MAIRIE DE PARIS migrants migrants crisis mise a l'abri ofii paris refugee
Hundreds of migrants has been evacuated from the Jaures Refugee's camp in Paris, on the 04 May 2018.(Photo by Julien Mattia/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A magyar nemzet szuverenitásának és alkotmányos identitásának a védelmét biztosítja a hetedik alaptörvény-módosítás – mondta Trócsányi László a törvényjavaslat expozéjában. Az igazságügyi miniszter kijelentette a mostani módosítás a legújabb globális kihívásokhoz igazodik. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és egyben vezérszónoka kijelentette, hogy a módosítás célja, hogy idegen népesség ne legyen betelepíthető Magyarországra. 
Vágólapra másolva!

Az alaptörvény hetedik módosításáról Trócsányi László miniszteri expozéjában azt mondta, a korábbi módosítások nem változtatták meg a 2011-ben elfogadott alaptörvény jellegét. Az igazságügyi miniszter közölte, hogy a mostani módosítás a legújabb globális kihívásokhoz igazodik. Az Európai Unió nagy kihívásokkal küzd, aminek az egyik eleme az unió és a tagállamok viszonyának a meghatározása. Ennek a vitának a része, hogy Európai Egyesült Államok jöjjön-e létre, vagy pedig a nemzetek őrizzék meg minél nagyobb szuverenitásukat – mondta a miniszter.

Fellépni a jogellenes bevándorlás ellen

Trócsányi László szólt arról is, Magyarország nem teljes szuverenitásáról mondott le az uniós csatlakozáskor, hanem bizonyos szuverén elemek közös gyakorlását vállalta.

A közös uniós hatáskör gyakorlása nem korlátozhatja az ország szuverenitási mozgásterét

– mondta a miniszter. 2015-ben rendkívüli bevándorlási hullám érte el Európát, és több tagország az áthelyezési mechanizmusban látja a megoldást, míg Magyarország számára a schengeni határok védelme a legfontosabb, és elveti a kötelező kvótát – mondta Trócsányi. Az alaptörvény-módosítás célja a jogellenes bevándorlás megakadályozása.

Trócsányi László igazságügyi miniszter kijelentette, hogy a hetedik alaptörvény-módosítás célja a magyar szuverenitás megerősítése Forrás: MTI/Soós Lajos

Az igazságügyi miniszter közölte, hogy az alaptörvény-módosítás lényege, hogy idegen népesség nem telepíthető be Magyarországra. A módosítás védelemben részesíti az őslakosság kulturális önazonosságát is – tette hozzá. Elmondta, hogy a mostani módosítás után Magyarország továbbra is a genfi konvenció alapján fog eljárni a menedékkérők esetében. A magyar nemzet szuverenitásának és alkotmányos identitásának a védelmét biztosítja a hetedik alaptörvény-módosítás – húzta alá a miniszter.

Kocsis: Ezért is indokolt a módosítás

Kocsis Máté, a Fidesz vezérszónoka a módosítás kapcsán kijelentette, az utóbbi évek európai vitái az önazonosságot érintették. A Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett arra, hogy 2016-ban 3,4 millió ember szavazott a kötelező kvóta ellen, így az elmúlt évek legfontosabb témája volt a bevándorlás.

Éppen ezért is indokolt az alaptörvény mostani módosítása.

Alkotmányos önazonosságunk kérdéséről Kocsis azt mondta, az uniós szerződések révén a szuverenitásunknak egy részét átruháztuk, de a nemzeti alkotmányos identitásunkról nem szükséges lemondanunk a szerződések teljesítése érdekében. A Fidesz vezérszónoka kiemelte, hogy az alaptörvény-módosítás része lesz, hogy nem kaphat menedéket, aki biztonságos országból érkezett.

Magyarország, a keresztény kultúra védelme, valamint az ország biztonságának a megőrzése a legfontosabb számunkra – mondta Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője bízik benne, hogy az ellenzéki pártok nem fordítanak hátat több millió választó akaratának, akik korábban a népszavazáson, majd pedig az idei parlamenti választáson felhatalmazást adtak a kabinetnek az alaptörvény-módosításra.

Kocsis: Nem telepíthető be idegen népesség

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője rövid sajtónyilatkozatában kijelentette, az Országgyűlés megkezdte az alaptörvény hetedik módosításának a tárgyalását. Ezzel az Országgyűlés eleget tett az április 8-i választói akaratnak – tette hozzá. A módosítás megerősíti az alkotmányos identitásunkat, és ettől kezdve nem telepíthető be idegen népesség az ország területére. A közigazgatási bíráskodással kapcsolatos alaptörvény-módosításról azt mondta, hogy számos uniós országban az alkotmány szabályozza ezeknek a testületeknek a szervezeti kereteit. Az alaptörvény módosítása a választói akaratot garantálja. A kötelező kvóta jövőjét a jövő évi európai parlamenti választás dönti majd el – mondta egy kérdésre Kocsis Máté. Június 19-e után fogadhatja el a parlament a módosításokat - mondta egy másik kérdésre a politikus

Aradszki András, a KDNP vezérszónoka kijelentette, hogy a párt egyetért az alaptörvény hetedik módosításával és annak céljával.

Harangozó Tamás, az MSZP vezérszónoka bírálta az alaptörvény-módosítást, és közölte, hogy a szocialista frakció azt nem fogja megszavazni.

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció vezérszónoka a szocialistákhoz hasonlóan arról beszélt, hogy elfogadhatatlan a módosítás, és ezért a párt nem szavazza meg azt.

Orbán Viktor: Ezzel vissza lehet verni a brüsszeli támadásokat

Mint arról korábban beszámoltunk, az alaptörvény hetedik módosításának és a Stop Soros törvénycsomagnak a célja, hogy ne lehessen idegen népességet Magyarországra telepíteni, valamint az ország szuverenitásának a védelme. A törvényeket júliusban fogadhatják el. Orbán Viktor miniszterelnök a javaslatokról korábban azt mondta, ahhoz, hogy meg lehessen védeni Magyarországot az illegális bevándorlással szemben,

új szabályokat kell alkotni, amelyek egyértelműsítik a magyar jogi rendelkezéseket,

és képesek a Brüsszelből érkező támadásokat visszaverni.

Cikkünk folyamatosan frissül