Totális káosz a Jobbikban: Dúró leleplezte, kik léphetnek ki a frakcióból

Dúró Dóra
Győr, 2016. április 15. Dúró Dóra parlamenti frakcióvezető-helyettes a Jobbik Valódi nemzeti konzultáció elnevezésű országjárásának keretében megrendezett lakossági fóruma előtt tartott sajtótájékoztatón 2016. április 15-én. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Dúró Dóra legújabb Facebook-bejegyzésében gyakorlatilag megerősítette az Origo azon korábbi értesülését, miszerint többen otthagyhatják a teljes szétesés szélére jutott Jobbik frakcióját. Az ellenzéki párt frakciójából kizárt politikus azt is közölte, hogy mellette állt Volner János, Apáti István, valamint az olimpiai bajnok Steinmetz Ádám. Olyanokról is említést tett, akik csak a nagy nyomás miatt szavaztak ellene, de valójában nem kérnek az álbaloldali fordulatot levezénylő bukott alakulatból. 
Vágólapra másolva!

Mint arról az Origo beszámolt, jobbikos körökből juttattak el hozzánk egy névsort, és a hozzá tartozó információkat. A frakcióból kizárt Dúró Dórán kívül 4-5 képviselő fontolgatja távozását a képviselőcsoportból. Ha ez így van, akkor elképzelhető, hogy a párt frakciójának harmada otthagyja a Jobbikot.

Minderre azt közölte Dúró Dóra: a frakcióülésen is felszólalt, és

Köszönöm nekik a korrekt kiállást ebben a szoros tisztújítási eredmény miatti politikai leszámolásban, ez bátorságra vall - írta legfrissebb Facebook-bejegyzésében, amiben gyakorlatilag elismerte, hogy a listánk pontos volt azokról, akik nem kérnek a káoszba fulladt álbaloldali alakulatból.

Dúró azt is írta:

Dúró Dórát kizárta a Jobbik frakciója a képviselőcsoportból, mivel Toroczkai alelnökjelöltje volt Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Áll a bál, jön a pártszakadás

Mint arról korábban beszámoltunk, a választások óta folyamatosan áll a bál a Jobbiknál, azóta napirenden van a kérdés, hogy kiszakadnak-e a régi Jobbik szellemiségét képviselő radikálisok a pártból, és ha igen, mikor.

Dúró Dóra frakcióból való kizárásával pörögtek fel igazán az események,

Toroczkai László közösségi oldalán írásban rögzítette a pártszakadást, sejtelmesen azt írta, a pártok jönnek, mennek. Ezt az álláspontját később megerősítette: szerinte a Jobbik egysége gyakorlatilag menthetetlen. Innentől kezdve viszont a legizgalmasabb kérdés, hogy milyen formában folytatják a radikálisok, és ki fog Toroczkaival tartani.