Megyei választmánytól kapott belső bírálatot az MSZP vezetése

2018.05.23. 06:50

Az MSZP Hajdú-Bihar megyei választmánya azt javasolja: mindazoknak, akiknek szerepük volt a párt leépülésében, ideje hátrébb lépniük - olvasható a Magyar Idők szerdai számában.

A lap a birtokába jutott, a megyei választmánynak az áprilisi választásról szóló állásfoglalására hivatkozva azt írta: a hajdú-bihari szocialisták szerint az MSZP ma egy értékek, saját történet nélküli párt, amelynek nincs válasza arra, hogy mit is jelent a XXI. században a baloldaliság, a szociáldemokrácia, nincsenek hívószavai, üzenetei. Szerintük a legutóbbi választáson Karácsony Gergely nélkül még ezt a szerény eredményt sem érte volna el az MSZP.

A dokumentum szerint az emberek leírták az MSZP-t, amely az elmúlt években több százezer támogatóját vesztette el, és amelynek a falun élők körében mára olyan alacsony a támogatottsága, hogy észre sem vennék a vidéki emberek, ha megszűnne.

Az MSZP Hajdú-Bihar megyei választmánya szerint új, hiteles, szerethető arcokra van szükség, olyan vezetőkre, akiknek a neve nem járatódott le és nem köthető semmilyen módon a Fideszhez. Javasolják a pártelnöki és a frakcióvezetői pozíció szétválasztását, mert álláspontjuk szerint a szocialistáknak most olyan elnökre van szükségük, aki a nap 24 óráját a párt újjászervezésére tudja és akarja fordítani. A megyei választmány elvárja, hogy az MSZP júniusban tartandó kongresszusának személyi kérdései a széles pártnyilvánosság bevonásával dőljenek el - olvasható a Magyar Időkben.