Bomlás: Az összes tag kilépett a székesfehérvári Jobbik-szervezetből

A totálisan megbukott Vona Gábor is elment Soros György mellett tüntetni
Vágólapra másolva!
A nemrégiben feloszlatott székesfehérvári Jobbik-alapszervezet eljuttatott egy közleményt a Pesti Srácok szerkesztőségébe arról, hogy valamennyien otthagyják a pártot, és civilként folytatják közéleti tevékenységüket. Az indoklásuk a következő: nem kívánnak a balliberálisokkal egy zászló alatt tüntetni, és szerintük a Jobbik mára az SZDSZ lett új köntösben, új csomagolással,
Vágólapra másolva!

A Jobbik két kongresszusa között, finoman szólva gyanús körülmények között feloszlatott székesfehérvári alapszervezet valamennyi tagja közös elhatározással kilépett a pártból – írja a Pesti Srácok egy hozzájuk eljuttatott közleményre hivatkozva. Az exjobbikosok döntésüket többek között azzal indokolták, hogy

a Jobbikban mára eltűntek a korábban lefektetett értékek és irányelvek, továbbá a párt mára az SZDSZ lett új köntösben, új csomagolással, okosabban átplasztikázva, hogy „újra hinni lehessen a rombolóknak”.

Az alapszervezet tagjainak a következők voltak a legfontosabb indokaik a dobbantásra:

  • A Jobbikban eltűntek azok az értékek és irányelvek, amelyek az Alapító Nyilatkozatban le vannak fektetve.
  • Nem kívánnak tovább asszisztálni egy „értékösszemosó” párthoz.
  • Nem kívánnak a balliberális pártvezetőkkel, politikusokkal egy zászló alatt tüntetni, liberálisokkal közösen árpádsávos és szivárványos zászlót lengetni.

Szerintük a mostani Jobbik köszönőviszonyban sincs a régi párttal, folyamatosan történnek a hatalmon kívüli paktumozások, taktikázások.

A kilépő tagok a háttérből szálakat mozgató emberekről is írtak, akik a pártot lezüllesztették, és olyan tanácsokkal látták el a Jobbik vezetőségét, amelyek teljesen ellentétesek a keresztény nemzeti radikalizmussal.

Közleményük végén azt írták, hogy civil szervezetként fognak tovább dolgozni Székesfehérvárért, és nagyon sajnálják, hogy a párt ennyire elárulta a nemzeti radikalizmust, tönkretették a nemzeti mozgalmukat.