Hadházy Ákos kétségbeesetten menekül a felelősségre vonás elől

Hadházy Ákos
Budapest, 2018. február 19. Hadházy Ákos, az LMP képviselője az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. február 19-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
"És az a mentelmi jog vagy az a státusz, amit egy parlamenti képviselői hely jelent, ez védi, vagy mennyire védi az embert. Engedtessék meg, négy gyerekem van, ezt is el kell mondani" - szúrta ki a Pesti Srácok Hadházy Ákosnak ezt a több mint érdekes nyilatkozatát. Elképzelhető, hogy az LMP-s politikusnak csupán azért kell a hely az Országgyűlésben, hogy földügyei miatt védelmet élvezzen?
Vágólapra másolva!

Érdekes felfedezést tett a Pesti Srácok azzal kapcsolatban, hogy miért veheti fel mégis mandátumát Hadházy Ákos. Ugyanis, ahogy elsők között megírtuk, az LMP-s politikus több alkalommal is kijelentette, hogy abban az esetben, ha a Fidesz kétharmados többséget szerez, nem ül be a parlamentbe.

Az oknyomozó portál emlékeztetett arra, hogy még április 12-én, tehát az országgyűlési választás után pár nappal Hadházy Ákos a Hír TV Peron című műsorának a vendége volt, ahol sok minden más mellett arról is kérdezték a politikust, hogy felveszi-e a mandátumát. A kérdésre válaszolva Hadházy Ákos elmondta, több mindent át kell gondolnia, például azt, hogy választások útján le lehet-e még győzni ezt a kormányt.

Ha azt mondaná az ember, hogy nem lehet választáson legyőzni, akkor miért megy be a Parlamentbe, és miért játssza el azt a Parlamentet?

Hadházy szerint azt is át kell gondolni, hogy egy „nem tiszta" és „nem tisztességes" választást legitimál-e az ember. Viszont ezután arról is beszélt, hogy esetében van egy személyes kérdés is.

Hadházy Ákos földügyei miatt ülne be a parlamentbe? Forrás: Borsonline

Ez utóbbi megnyilvánulása az igazán lényeges, hiszen ebből nem csak arra lehet következtetni, hogy Hadházy Ákos végül mégiscsak úgy dönt, hogy beül a parlamentbe, ahogy az elmúlt napokban ezt egyértelművé tette a Facebookján.

A legfontosabb az egész gondolatmenetből az, hogy az LPM verekedésbe keveredő politikusa arra utalhatott, hogy a földügyeivel kapcsolatos nyomozások miatt szüksége lehet a mentelmi jogra.

Korábban több alkalommal foglalkoztunk azzal, hogy Hadházy Ákos édesanyja és édesapja is egy hálózat tagjaiként kijátszhatták a földtörvényt.

A hálózat egy német-magyar szőlősgazda, Twickel György kezére akart játszani magyar földeket csaknem 800 millió forint értékben.

Az ügyben a Nemzeti Földalapkezelő az ügyészséghez fordult, Budai Gyula pedig a Fidesz-KDNP nevében feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen.

Fidesz: Hadházy Ákos trükközés helyett adjon egyenes választ!

Halász János szerdán Debrecenben újságíróknak azt mondta, az LMP-s politikus kétségbeesetten menekül a felelősségre vonás elől a földügyei miatt.

Halász János (Fidesz) Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Hadházy Ákos korábban arról beszélt, ha a Fidesz nyer, akkor be sem ül a parlamentbe, ehhez képest most már arra készül, hogy felveszi a mandátumát, a mögé bújva akarja megúszni a felelősségre vonást - mondta Halász János. Szerinte az már hetekkel ezelőtt kiderült, Hadházy Ákosék földügyei felvetik a bűncselekmény gyanúját.

A frakciószóvivő hozzátette, hogy dokumentumok bizonyítják, hogy az ellenzéki politikus apja és anyja egy strómanhálózat tagjaként segített kijátszani a földtörvényt, és valószínűleg egy német üzletember kezére akartak játszani magyar földeket csaknem 800 millió forint értékben.

„Hadházy Ákosék több százmilliós földliciten vettek részt, és strómanszámláról fizették ki a 30 millió forintos előleget” - mondta Halász János megjegyezve, hogy a gyanús tranzakciók miatt a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet feljelentést tett az ügyészségnél.

„Felszólítjuk Hadházy Ákost, hogy a trükközés helyett adjon végre egyenes válaszokat a bűncselekménygyanús földügyeire” - zárta nyilatkozatát Halász János.