Több tucat embert keresnek egy kompbaleset után

2018.05.16. 11:37

Éjszaka a szélviharban elsüllyedt egy komp India déli részén fekvő Ándhra Prades államban. Néhányan a partra úsztak, de sokakat keresnek még a mentőegységek.

A hajó a Godávári folyón előző este heves szélviharba került és elsüllyedt.

Egy magát megnevezni nem kívánó rendőr elmondta, nem tudják hány utas volt a fedélzeten, de becslések szerint 10-40 ember tűnt el.

Az IANS helyi hírügynökség értesülése szerint a kompon ötvenen utaztak, és tíz utas, köztük két nő a partra úszott.

Az ABC News értesülései szerint 20 ember úszhatott a partra, az eltűntetek között van egy esküvői társaság is.

A helyi halászok egyből a bajbajutottak segítségére siettek, később a rendőrség és a Nemzeti Katasztrófamentés csapatai is a helyszínre érkeztek, de a mentést nagyban megnehezítette a sötétség és kommunikációs eszközök hiánya.

Reggel több tucat hajó vonult a helyszínre, és a folyó partját is átkutatják körülbelül egy kilométer hosszan. A mentést az is megnehezíti, hogy nem tudják, hogy pontosan hány embert is keresnek, mert a komp nyilvántartása hiányos volt.

A helyszínen jelenleg is folyik a mentés. Az indiai haditengerészet búvárai megtalálták az elsüllyedt hajót a folyófenéken, 18 méter mélyen. Megpróbálják betörni az ablakait, hogy kiemeljék a holttesteket.

Egyelőre az még nem derült ki, hogy pontosan mi okozhatta a tragédiát.

India-szerte minden évben számos kompbaleset történik,
leginkább a hajók túlzsúfoltsága vagy a rossz műszaki állapota miatt,illetve mert a személyzet figyelmen kívül hagyja a biztonsági előírásokat.

Néhány napja száz turistával a fedélzetén kigyulladt egy hajó a Godávári folyón, de minden utast sikerült kimenekíteni.