Megszólalt annak a fiúnak az apja, aki megölt egy szurikátát

Vágólapra másolva!
A kecskeméti vadasparkban egy ötödikes fiú földhöz vágott egy szurikátát, miután az megharapta. A vemhes állat elpusztult. A diák apja a közösségi oldalán reagált a történtekre.
Vágólapra másolva!

Az ötödikes fiú a többszöri figyelmeztetés ellenére is bottal piszkálta Zarát, a szurikátát. A feldühödött állat a kisfiú kezébe harapott, aki egy reflexmozdulattal a földhöz vágta az állatot. Zara aortarepedésben elpusztult, hiába próbálták újraéleszteni.

Az Index arról ír, hogy a fiú apja megszólalt a közösségi oldalán az esettel kapcsolatban.

L. elismerte, hogy a gyereke hibázott, de felvetette a vadaspark felelősségét is.

Leírta, hogy egy nyitott tetejű kifutóról van szó, a gyerekek pedig úgy ingerelték mozgásra a szurikátákat, hogy belengették a kezeiket. Az ő gyereke kicsit mélyebbre nyúlt.

Azt írta, hogy a gyerek körmeit is átharapta Zara, aki ezért ijedtében a földhöz vágta az állatot.

Szerinte az igazgató ezután kiabálni kezdett a síró gyerekkel, és később taxival kellett kórházba vinni a fiút.

Az apa úgy gondolja, hogy a vadaspark igazgatója nagyobbat hibázott a fiúnál, amikor egy állatot az ember elé helyezett.

Az igazgató, Tokovics Tamás szerint nem ez történt, hanem nekik kellett megkeresni a gyereket és az osztállyal lévő pedagógusokat is. A fiú teljesen bezárkózott, nem akarta elmondani, hogy mi történt pontosan, mindent azoktól az osztálytársaktól tudtak meg, akik látták, hogy mi történt. Az igazgató a lapnak elmondta, hogy kedden felhívta az iskolát, és a gyerek hogyléte felől érdeklődött. Azt válaszolták neki, hogy a keze szépen gyógyul, és nem látszik rajta, hogy lelkileg megtört volna.

- mondta Tokovics Tamás a lapnak.

Az igazgató levonta a tanulságot, szerinte mindig vannak renitensek, ezzel nem tudnak mit csinálni. Egy üvegbúra talán segítene, de akkor megfosztanák a látogatókat attól az élménytől, amit az ilyen közvetlen kapcsolat jelent.