Életfogytiglant kapott a túronyi gyilkos

Vágólapra másolva!
Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék hétfőn nem jogerősen azt a férfit, aki egy fejszével agyonverte a szomszédját 2016 májusában, a baranyai Túronyban – közölte a bíróság a honlapján.
Vágólapra másolva!

A vádlott a cselekmény napján azért ment át német állampolgárságú áldozatához, hogy házának melléképületéből megszerezze a fűnyíróját és más ingóságait.

A fejszével többször is megütötte az idős embert, aki olyan súlyosan megsérült, hogy életét az azonnali orvosi segítség sem menthette volna meg.

A férfi a tettét követően magához vette áldozata pénztárcáját, 13 ezer forint értékű, forgalomból kivont német márkáját, és távozott. Otthonában kivette a tárcában talált 22 ezer forintot, az okiratokat elégette. Az éjszaka folyamán visszament a helyszínre, hogy megpróbálja eltüntetni a bűncselekmény nyomait. Ekkor további ingóságokat tulajdonított el mintegy 100 ezer forint értékben.

A férfit a törvényszék nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölésben és közokirattal visszaélésben mondta ki bűnösnek.

Büntetéséből legkorábban 30 év múlva szabadulhat feltételesen

és 10 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

A per a vádlott és védőjének fellebbezése miatt a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.