Mindenét elszedték, még a kabátját és a cipőjét is lelopták róla

Vágólapra másolva!
Az ügyészség rablás mellett szökési kísérlettel is vádolja azt a 16 éves fiút, aki a többi között Kiskunhalason is rátámadt egy emberre, hogy meglopja. Ezután előzetes letartóztatása alatt az udvari séta közben próbált meg megszökni a börtönből.
Vágólapra másolva!

A 16 éves fiú egy évvel idősebb bűntársával együtt még tavaly augusztusban ment oda egy egyedül sétáló nőhöz. A fiatalabb pénzt követelt tőle, majd megrántotta a nő vállán lévő táskát, amitől az áldozat elesett. Eközben az idősebb a közelben őrködött, hogy jön-e valaki.

A támadó folyamatosan rángatatta a nő vállát, végül megszerezte a táskát.

A két fiú elszaladt. A táskában talált pénzt, vagyis a zsákmányt elosztották és elköltötték, de nem "élvezhették" sokáig a helyzetet, mert még aznap elfogták őket, és rablás miatt előzetes letartóztatása kerültek. Ezután történt meg, hogy a 16 éves támadó megpróbált megszökni a délelőtti séta közben.

Kivált a sorból, átugrotta a drótkerítést és megpróbált a biztonsági kamera vascsövén keresztül átmászni a falon.

Az őrök megakadályozták a szökést - írja közleményében a Bács- Kiskun Megyei Főügyészség.

A 16 éves fiú nem sokkal azután, hogy kiszabadult az előzetesből, tavaly decemberben kirabolt egy férfit Kiskunhalason.

Ugyanazzal a módszerrel támadt rá, de ezúttal brutálisabb volt.

Megrángatta a férfi kabátját, majd többször meg is ütötte, amitől az áldozat a földre esett. A férfi odaadta a fiúnak a nála lévő 5000 forintot, ami nem volt elég a támadónak és tovább verte az áldozatot.

A földön fekvő férfinak kiesett a zsebéből a telefonja. Ezt, a kabátját és a cipőjét is magával vitte a támadó a téli hidegben.

A fiú 17 éves társa sem büntetlen előéletű. Biciklilopásokból és rablásokból él. Előfordult olyan, hogy egy bicikliző nő biciklijéről lopta le a táskát, és a nő emiatt elvesztette az egyensúlyát és elesett. Az ügyészség a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő 16 éves fiút rablással, a szabadlábon lévő 17 éves társát pedig a rablás mellett kifosztással és lopással vádolja.