Orbán Viktor: Kiváló partnerséget épített ki Magyarország és Izrael

Benjámin Netanjahu Orbán Viktor  V4
Budapest, 2017. július 19. Benjámin Netanjahu izraeli (b) és Orbán Viktor magyar miniszterelnök a visegrádi országok kibővített tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón a Pesti Vigadóban 2017. július 19-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Izrael állam függetlenségi napja alkalmából levelet küldött izraeli kollégájának, Benjámin Netanjahunak Orbán Viktor kormányfő – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor szerint

az elmúlt hét évtizedben Magyarország és Izrael széles körű és sikeres együttműködést alakított ki egymással.

A kormányfő emlékeztetett Benjámin Netanjahu 2017 júliusában lezajlott "történelmi jelentőségű" budapesti látogatására, mely értékelése szerint kiemelkedő eseménye volt a kiváló partnerségnek. Hozzátette: reményei szerint a közeljövőben viszonozhatja a látogatást.

Benjámin Netanjahu és Orbán Viktor egy korábbi felvételen Forrás: MTI/Mohai Balázs

A magyar kormányfő megelégedéssel nyugtázta, hogy a kétoldalú és a V4-Izrael együttműködésben elhatározott közös projektek elindultak és jól haladnak. Arról is biztosította Benjámin Netanjahut, hogy

Magyarország elkötelezett marad a két ország közötti politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatok további megerősítése mellett.

Levele végén a miniszterelnök kifejtette: Magyarország különösen büszke zsidó közösségére és az Izraelben élő, magyar származású emberekre, akik továbbra is a kétoldalú együttműködés egyik legfontosabb pillérét képezik.